Lacivert Yazı İşleri: YUNUSEMRE BELEDİYESİ, RUTİN VE VİZYON PROJELERİNİN YANI SIRA KÜLTÜR VE SANATSAL ÇALIŞMALARI DA ÖNEMSİYOR

YUNUSEMRE BELEDİYESİ, RUTİN VE VİZYON PROJELERİNİN YANI SIRA KÜLTÜR VE SANATSAL ÇALIŞMALARI DA ÖNEMSİYOR
Giriş Tarihi: 4.12.2023 19:28 Son Güncelleme: 5.12.2023 10:25

Yunusemre Belediyesi, rutin ve vizyon projelerinin yanı sıra kültür ve sanatsal çalışmaları da önemsiyor. Başta Yunus Emre Kültür Parkı ve tarihi milattan önce 1100 yılına dayanan Aigai Antik Kentine yapılan karşılama merkezi olmak üzere düzenlediği ulusal ve uluslararası organizasyonlarla da örnek oluyor. Her yıl ilçede tarih ve kültürel çalışmalara önem veren yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu projelere yenilerini eklemeyi hedeflediklerini söyledi. İşte o projelerden bazıları;

YUNUS EMRE KÜLTÜR PARKI

Yunusemre Belediyesi'nin doğayla iç içe konumu ve mimarisiyle örnek olan projesinde; Osmanlı Müzesi, İrfan Meclisi, Türk İslam Geleneksel El Sanatları Atölyesi, Türk İslam Medeniyeti Önder Şahsiyetler Müzesi, Kafe/Restoran, Çocuk Oyun Parkı ve Otopark yer alıyor.

ORTAKÖY ER MEYDANI

Devlet-i Aliye-yi Osmaniye, geniş coğrafyalarda hüküm sürdüğü uzun yıllar boyunca farklı 32 Güreş Pehlivan Tekkesi kurdu. Bu güreş tekkelerinden en önemlileri İstanbul, Bursa, Konya ve Manisa'da inşa edildi. Güreş tekkelerinde yetişen sporcuların buralarda aldığı güreş eğitiminin yanı sıra çağının önemli sporcularını da beraberinde yaptıkları, milli ve dini öğretim de aldıkları, pehlivanlık ruhu ve erdemiyle yetiştikleri görülmüştür. Yunusemre Belediyesi de kurulduğu günden itibaren atalarımızdan kalan bu geleneği Ortaköy Er Meydanı'nda layığı ile sürdürerek gelecek nesillere aktarıyor.

AİGAİ KARŞILAMA MERKEZİ

Tarihi ve kültürel çalışmalara önem veren Yunusemre Belediyesi, Yuntdağıköseler Mahallesi'nde Aigai Antik Kenti Kazı Evi'nin yanına Müze ve Turist Karşılama Merkezi inşa etti. Zafer Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) kapsamında hayata geçirilen proje içerisinde Karşılama Merkezi, Dinlenme Terası, Rekreasyon Alanı, Amfi Tiyatro Alanı, Yöresel Ürün ve Hediyelik Eşya Satış Büfeleri, Anıtsal Yaya Yürüyüş Yolu, 350 Araçlık Otopark ve yeşil alan bulunuyor.

ULUSLARARASI YUNUS EMRE GÜNLERİ

Dünyaca ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre'nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla gerçekleştirilen Uluslararası Yunus Emre Günleri her yıl dopdolu programlarla düzenleniyor.

BİZE ULAŞIN