Asabi Astrolog/Mayıs

Asabi Astrolog/Mayıs
Giriş Tarihi: 3.6.2022 16:46 Son Güncelleme: 3.6.2022 16:46
SAYI:90

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

İki davar versem güdemezsiniz
Merkür retrosuna gireceğimiz bu ay, iletişim ve zihinsel faaliyetlerinde bir cırtım ilerleme kaydedeceksiniz. En azından sosyal medya ortamlarında konuşma, yazma, sataşma, stalklama hususlarına ağırlık vereceğiniz bir dönem içinden geçiyorsunuz. Allah sonunuzu hayır etsin aziz kardeşlerim. Telefonunuza fazla yumulmaktan dolayı boyun ağrısına dûçâr olacağınızı da peşinen hatırlatmak bir astrolog olarak birinci görevim elbette. Ha bu arada 25 derece akrep burcunda gerçekleşecek ay tutulması da bu boyun tutulmanızı tetikleyecek ve bir baltaya sap olamayacağınızı bir kere daha hatırlatmış olacak. Gerçi bu kafayla sizden ne köy olur ne kasaba; iki davar versem onu bile güdemezsiniz.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Kurt bakışlım
Yapay gündemden çok çabuk etkilenen kişiliğiniz bu ay yine allak bullak. Magazin dünyasının ıvır zıvırlarıyla o kadar meşgulsünüz ki gerçek hayatı ıskalamaktasınız yine. Sizi popüler kültürün yağmurlarında yıkasınlar kurt bakışlım. Çünkü ancak orası paklar sizi. 21 Mayıs'a kadar güneşin sizin burcunuzda kalacak olması sizi gevşetmesin sakın. Bu parıl parıl parlayacağınız bir dönem yaşayacağınız anlamına gelmiyor. Tam tersine kulunçlarınızı ısıtan güneş ışınlarıyla daha çok pinekleyeceğiniz, iş ve özel hayatınızla ilgili negatif kararlar alacağınız vurdumduymazlık dönemine girdiğinizin göstergesi. Sizi bu ay kendi hâlinize bırakıyorum.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

Beyin rektifiyesi zamanı
Her şeyi o kadar çok ciddiye alıyorsunuz ki haliyle içine düştüğünüz kuyudan çıkmanız zorlaşıyor. Mmmm kime benziyorsunuz acaba? Şu meşhur altılı masadan kendinize bir yer ayırtsanız hiç sırıtmazsınız. Dedikodu, yalan yanlış ve saçma sapan mevzularda uzmanlaşan karakterinizin yıllık bakımı geldi de geçiyor bile paşam. Böyle suya tirit gündemlerle gerilim yaşamaya devam ederseniz balataları sıyırır, ana muhalefet lideri gibi bile isteye evinde elektriksiz kalırsınız. Evladım, kontrolünüz dışında olan olaylara kafayı takmaktan vazgeçip beyninize bir rektifiye yaptırıp rahatlayın.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Kendinizle didişmeyi bırakın
Şu lafı yeni buldum ve zannımca size 'cuk' oturdu: "Başarı kendinle didişmektir." Aynen öyle! Kendi ayağını yine kendisine dolayan sizler gibi başka bir pir-i fani var mıdır acaba burçlar arasında? Hâlâ bir stil sahibi olamamanıza mı yanayım, gelişmenizin yatay seviyede seyrettiğine mi, influencer olmak için harcadığınız onca enerjiye rağmen henüz bin takipçiye bile ulaşamamış olmanıza mı bilemedim. Sizin gibi hımbıllardan fenomen filan olmaz arkadaş. Öncelikle bunu kabul edip, kendi bünyeni bol gelen işlere kafa yormamayı öğrensen her şey çok güzel olacak. Valla bak. Unutma ki, kendinle barışık olmak kendinle didişmekten daha kolaydır. Niye zoru seçtiğini ben bile anlamıyorum. Kendinizi bir salın ya….

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Değirmen yıkılmış ama…
Öyle etrafa çalım satmakla, kuyruğu dik tutmaya çalışmakla aslanlık olmuyor efendi! Değirmen yıkılmış ama siz hâlâ "Rüzgâr ne güzel esiyor" diyorsunuz. Kendine hayran olanlara kimsenin hayran olduğu görülmemiştir. Sert karakteriniz ve öfkeli tavrınız çevrenizdekileri olduğu kadar beni de ürkütüyor. Düzelmenizi beklemem boşuna, iflah olacak gibi görünmüyorsunuz. Bana kalırsa sizi itlaf etmek lazım. Peki değişir misiniz? Ilımlı aslan olur musunuz? Sanmam. Aslan aslandır, ılımlısı ılımsızı falan olmaz. Size yeni bir kafa ve yele lazım, zira eskisi çok fazla düşünemiyor.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Yapmayın artık vesvese, takın geri vitese…
Kendinizin gerçekten Başak burcunun bütün eğilimlerini yansıttığınızı mı sanıyorsunuz? Şecerenizi saydırmayın şimdi bana. Elimde hakkınızda resmî belgelere göre hazırlanmış bir liste var. Kafamı bozarsanız hangi evde oturduğunuzu dahi açıklarım. Diyeceğim o ki, kişisel gizliliğiniz aslında gizli değil. Hadi bakalım, bu kuruntu size bir ay yeter! Beni daha fazla konuşturmak istemiyorsanız yükseleninizle bütün ilişkinizi kesin. Bu ay depresyonda mısınız nedir, hakkınızda ne söylesem elimde kalacak gibi. Gittiğiniz yol, yol değil arkadaş. Sınırlarınızı zorlamayın. Yapmayın artık vesvese, takın geri vitese.

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Cep telefonu sinyali gibi…
Bu aylarda doğa pek dengesizleşecek gibi. Sel taşkınları da yaşanabilir, orman yangınları da başlayabilir. Ama doğada yaşanabilir bu dengesizlikler, sizin iç dengenizdeki alaboralar yanında devede kulak kalır. Her şeyi elinize yüzünüze bulaştırma da pek mahirsiniz. Terazi burcu içine gizlenmiş farklı burç kokteylinden birileri olduğunuzdan şüpheleniyorum. Cep telefonundaki çekim sinyali gibisiniz yine bu aylarda; bir gidip bir geliyorsunuz. Aranan kişiye ulaşılamıyor hattını özel olarak mı aldınız? Alooo! Orada birileri var mı? Sesim geliyor mu?

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Mayıs sıkıntısı
Hiçbir laftan anlamayan ve burnunuzun dik doğrultusunda sürat yapmayı marifet zanneden siz zevatlara şu mübarek 11 ayların başladığı mayıs ayında güzel haberler vermek isterdim ama gezegeninizin konumunda lehinize olacak bir hareketlenme, bir tık yok. Bu ay bunalım takılacağınıza garanti verebilirim. Yani bir nevi Nuri Bilge Ceylan filmlerinde rastlanan türden mayıs sıkıntılı bir dönemden geçeceksiniz. Sivilceleriniz patlayabilir, saçlarınızda aşırı yağlanma ve kepek sorunu yaşayabilirsiniz. Yediğiniz aşure isotlu bile çıkabilir. Bu ayı kazasız belasız atlatın, size dönceeem ben.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Kendinden yorulmayı bırak
Senin sorunun ne dostum biliyor musun? Yıldızının konumu, retrosu-metrosu falan değil; sorun sensin. Evet, düz sen! İnsan en çok kendinden yorulur. İşte bu cümlenin altını dolduracak yegâne burçsun. Kendinden yorulduğun yetmiyormuş gibi bir de olur olmadık duygusal kasılmaların, gereksiz hassasiyetlerin ve bir porselen fincanı kırılganlığındaki kalbin nedeniyle etrafındaki insanları da yoruyorsun. Farkında mısın? Nerdeee… Bunu anlayacak beyin hücrelerine sahip olsaydın zaten şu an sana methiyeler diziyor olurdum canım benim. Ama benden sana, kulağına küpe olacak bir nasihat: Hayat her zaman insana gülümsemez, biraz da gıdıklamayı sen denemelisin.

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Eh, var bizim de bir hayalimiz
Bu ay hayatınızda birtakım değişiklikler yaşayacağınızı tahmin ediyorum sevgili Oğlak'lar. Dört ayağınız üzerine pardon yani dört ayak üzerine düşeceksiniz. Ev mi desem iş mi, iş mi desem tatil mi, tatil mi desem emeklilik mi? Yani ne desem bilemedim ama bu ay bu konularda şans kapınızı çalabilir. Ama o sırada evde olur musunuz, çalan o kapıyı açar mısınız onu bilemem işte. Yani bu şans size gülecek olsa da dik kafalılığınız ve vurdumduymazlığınız nedeniyle diskalifiye olacağınıza şüphe yok. Ama düzeleceksiniz, öyle hissediyorum. Eh, var bizim de bir hayalimiz.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

Yük değil taşıma şekliniz sorun
İnsanlara tepeden bakmak için evini bile çatı katında seçen burçlara şimdi oturup mayıs ayı güzellemesi yapacak olsam beni tefe koyup çalarsınız. Ama sevgili kova kardeşlerim, sizlerle aşık atacak enerjim olsa inanın bunu yapmak yerine bir sahil kasabasına organik tarıma gönül vermeyi, keçi sütünden peynir yaparak günümü gün etmeye çalışırdım. Ama bana da boşuna "asabi astrolog" demediler öyle değil mi? Sizinle sonuna kadar mücadele edeceğimi bilseniz iyi olur. Sizin bu genç yaşta belinizi büken şey yük değil taşıma şekliniz. Ama öğüt almaktan nefret ettiğiniz için susuyorum. Yaptıklarınızın bir açıklaması yok, sadece manyaksınız.

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Hissi senetlerle nereye kadar?
Dertli gönüllere şifa olsun diye her ay bir köşeye ayırdığım kontenjandan bu kez siz nasiplendiniz sevgili Balık'lar. Haliyle bu ay bütün güzellikleri indira gandi yapacaksınız. Mesela hiç kıpırdamazsanız sağlığınızda sorun çıkmaz. Görüşmezseniz aşk hayatınız devam eder. Gezmezseniz maaşınız haydi haydiye yeter. Ücretsiz mesaiye kalırsanız da işinize devam edersiniz. Küçük ama çok küçük bir yatırımcı olarak son dönemlerde piyasada yaşanan dalgalanmalar beyninizi paça çorbasına çevirmiş görünüyor. Elinizde hissi senet varsa hemen bozdurup gözyaşlarınızı silebilirsiniz. Zira siz de hisse senedi bile hissi senede dönüşür ve hemen duygusal bir bağ kurarsınız. Duygusal açıdan valla billa çok dalgalandınız, bir durulun artık ya.

BİZE ULAŞIN