Asabi Astrolog

Asabi Astrolog
Giriş Tarihi: 2.11.2021 15:25 Son Güncelleme: 3.12.2021 15:17
SAYI:83

SABIRSIZ KOÇ

Aynı tas aynı hamam

Egonuz ve duygusal kişiliğiniz arasında presleneceğiniz bir ayın içine girdiniz. Oh olsun. 3 Ekim'de Merkür, akrep burcuna geçiş yapacak ve onun bu ileri hareketinin ardından yapacağı geri hareketi bir gıdımlık özgüveninizi yerle bir etmeye yetecek. Sizi daha önce de uyarmıştım. Kardeşim anlayın artık, bu transit etkileri, leylimley beyinciğinizde sorun teşkil etmeden atlatmanız çok zor. Ay döngünüze bu kadar kafanızı takmamanız lazım ama eminim ki 28 Ekim'de Güneş'in akrep burcunda Yeni Ay meydana getirmesi yine avucunuzu kaşındıracak ve finansal anlamda tek başınıza hareket etmeniz zorlaşacağı için yine kredi çekmeye başlayacaksınız. Bu hikâyenin sonunu söylemeyeceğim. Yine aynı tas aynı hamam kurnasında kukumav kuşu gibi düşüneceğinizi söyleyeyim, gerisini siz anlarsınız.

UYUŞUK BOĞA

İteklenen İETT otobüsü gibisiniz

Sizden ne top olur ne tüfek arkadaş! Sizin için boş yere şu değerli vaktimi harcıyor, yıldızlarınızın konumuna bakıp sizi toparlayacak formüller arıyorum. Tembelliğin mutasyona uğramış son versiyonusunuz. Miskinlikten aday adayı olsanız en demokratik yönetimlerde bile kral seçilirsiniz. Fakat bu ayki ruh, sağlık ve maddi durumunuzun İstanbul'da habire bozulan ve yolcuların arkadan itekleyip durduğu İETT otobüslerinden farkı yok. Acilen bir yıllık bakım zamanınız gelmiş. Böyle giderseniz yakında çevresel destekli takviyelerin bile işe yaramayacağı ortada.

DEDİKODUCU İKİZLER

Beyin nöronlarınız uç veriyor

Bu ayın ortasında yani tam 14 Ekim'de Merkür retrosu başlıyor. Umarım bu önemli gün için tatlılar ve tuzlular hazırlamışsınızdır. Hazır değilse cidden yandınız. Çünkü pastırma sıcakları da tam bu zamanlarda başlayabilir ve bu yoğun sıcaklardan en çok etkilenecek sizlersiniz. Kafanızın üzerinde buz gezdirebilirseniz iyi olur. Hiç olmazsa güneşin ve soğuğun yoğun etkisiyle dengeniz daha çabuk alt üst olur. Gerçi sizin gibi kararsız takımı, bu denklemi çözene kadar güneş kafaya çoktan geçmiş olur ya neyse. Beyin nöronlarınızdaki uç vermeler devam ediyor. Solculuktan ılımlı sağa, ılımlı sağdan HDP sempatizanlığına, oradan MHP'li ilçeyi kendi partisinden sanarak başkanına övgüler düzecek kadar zikzaklar çizen ana muhalefet lideri gibisiniz.

SARSAK YENGEÇ

Hedefi tutturamayanlarda bu ay

Sizin gibi yoldaki muz kabuğuna basmakta mahir insanları yola getirmeye çalışmaktansa plastikleri toplayarak geri dönüşüm kutusuna atıp dünyayı kurtarmaya kendimi adarım daha iyi. Sizin gibi boş kaleye giden topa vurarak taca atmayı başaran başka bir burç türü mevcut mudur acaba? Beceriksizlik katsayısını her geçen ay istikrarlı şekilde yükseltmeniz dışında bir başarınız yok. Ama buna rağmen nasıl olup da yaptığınız tüm işlerde en iyisi olduğunuza kendinizi inandırabiliyorsunuz bunu da anlamış değilim. Hedefi tutturma noktasında kendinizi Paulo Coelho'nun Okçunun Yolu kitabını adadığı olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz'dan faksız görüp ardından takdir ve terfi beklemeniz kelimenin tam anlamıyla bilinç kayması. Kişiliğiniz yerine otursun, söz ben ayağa kalkacağım canlarım.

KABADAYI ASLAN

Kasıntı kramplarına duçar olacaksınız

Temel prensibiniz "hiçbir şeye katlanma" formülü üzerini kurulduğu için bu ay aile ve iş yaşamınızda iç huzursuzluklar yaşayabilirsiniz. Yani bana öyle geliyor. Ki öylesiniz, konuşturmayın beni şimdi. Dediğiniz dedik, çaldığınız düdük. Hiçbir isteğinden geri adım atmayan ve bu yüzden çatırdayıp duran Millet İttifakı'nın yan ortağını andırıyorsunuz. Kendinizi fazla kasmayın yani, bir yerlerinize kramp girecek sonra. Sürekli sözler verip ertelediğiniz bir şey var: Tüm yaşam tarzınızı gerçekten değiştirmek istiyorsunuz. Amenna. Zevklerinize odaklanan bireyci kendilik kaygısını lügatinizden silmekle işe başlayın. Bu ay sizin için en iyi fırsat. Haydi, kırın aslanın bacağını! Hadi aslanlarım, göreyim sizi!

KURUNTULU BAŞAK

Yolun yolabildiğiniz kadar

İleri görüşlülüğünüz konusunda her zaman arkanızdan konuşmuşumdur. Yine konuşuyorum. Aslında geleceği görememe özelliğiniz size yeni ekmek kapıları aralayabilir. Ne bileyim, hazır yerli kripto para da gelirken bu tür sanal ticaret yollarına kafa yorabilir ve tepetaklak olma sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Madem bu kadar astigmatlısınız o zaman kontak lens kullanın arkadaş. Zırt pırt değişen ülke ve dünya piyasasına o kadar saplanıp kalıyorsunuz ki değme psikiyatrlar kurtaramaz sizi. Diyeceğim o ki, yolun saçlarınızı yolabildiğiniz kadar!..

DENGESİZ TERAZİ

Teşrinievvel'e ulaştınız şükür

Teşrinievvel'e sağ salim ve tek parça halinde ulaşabildiğinize göre kendiniz ve dünyamız için umut vaat ediyorsunuz. Aile, evlilik, çoluk-çocuk, üç öğün yemek, yemek üzerine meyve ve üzerine çay, varsa bir de tatlı gibi sembolik değerler konusunda olağanüstü gayretiniz var ama zihninizi toparlarsanız daha iyi olur. Zira sizde öyle bir bilinç kayması var ki evden pazara gidiyorum diye çıkarak kendinizi Teknofest stantlarının içinde bulabilirsiniz. Dünyada dengesizlik konusunda eşiniz benzeriniz yok. Yatırımınızı altın yerine Azerbaycan manatına yatırabilecek bir zekânız da cabası. Tebrik ederim.

ZEHİRLİ AKREP

Fotoğraf pikseli gibisiniz

Yemin ederim karakterinizin market raflarında her hafta değişip duran etiket fiyatlarından farkı yok. Nasıl bir zıp zıp karakteriniz var anlamış değilim. O yüzden yıldızınıza bakıp retrolardan, burç değiştiren gezegenlerden, yükseleninizden dem vurarak hakkınızda yorum yapma şansım yok. Cep telefonuyla çekilen fotoğraf gibisiniz; sizi ne kadar gözümüzde büyütürsek, görüntü kaliteniz de o kadar düşüyor. Sanırım bu lafta sana yeter. Çünkü benim koyduğum noktadan sonra kuracağın cümleyi ancak kendin olursun.

PALAVRACI YAY

Emeğiniz zayi olmasın

Bu ay da boş şeyler peşinde koşma azminizle dikkatleri üzerinize çekiyorsunuz. Çok şükür! Emeklerinizi böyle heba ettikçe nasıl sevindiğimi tahmin bile edemezsiniz. Sizden daha yukarıdaki mevkilerdeki insanlarla zorlama bir iletişim içinde olmanızın nedeni gezegeninizin etkisi değil, karakterinizin bozukluğu ile ilgili. Bir ayar yaptırsanız ve yağınızın dozunu azaltsanız iyi olacak. Heba ettiğiniz yağlarla 30 düğün yemeği çıkardı. Boş demişken, İstanbullu erkekler tıraş olurken musluğu açık bıraktıkları için yılda 32,4 milyon metreküp su boşa akıyormuş. Bu da Alibeyköy Barajı'nın suyuna eşit bir miktar. Erkek yayların bir an önce bu durumdan vazife çıkarması en büyük dileğim. Ancak aynı zamanda boş konuşmaktan kaynaklanan bir israf daha söz konusu ki, yüzde 90'ı sizin aranızdan çıkıyor. Size de "kes tıraşı, sadede gel" ikazını yapmakta fayda var.

DİKKAFALI OĞLAK

Halay başı kadrosuna alındınız

Nerede abuk sabuk durumlar varsa ona teşne oluyorsunuz ya vallahi çok çok hoşuma gidiyor bu hâliniz. Sizin gibilere ihtiyacı var bu toplumun. Elimde yetki olsa sizi mendil tutan halay başı kadrosuna atardım. CV'nizi bana gönderirseniz sevinirim. Yalnız CV'nize takıldığınız kahvenin telefonunu da yazın ki size ulaşmakta zorlanmayayım. Ne dediğimi anladınız sanırım. Arkadaşım boş oturup pineklemek bir hobi değildir. Siz oğlaksınız, geviş getirip yayılan bir koyun değil. Birazcık büyüyüp keçi olana kadar gözüm üstünüzde ona göre.

TERELELLİ KOVA

İş görmezlik sendromu

Koyun ot, kasap et derdinle lakin sizin bugünlerdeki durgunluğunuz da pek içler acısı. Kasapla koyun dert ortağı olsa ancak bu kadar süt liman olurdu yüreğiniz. Vah vah vah! En iyisi siz "yüreğiniz kabarmış" diye yorumlar yapan birine kahve falı açtırın da kendinize gelin. Dünyanın kendisi bitmiş, okeye dönerken siz geçici iş görmezlik sendromuna kendinizi kaptırmışsınız ya pes doğrusu! Maceraya açık kişiliğinizle sizi baş başa bırakmaktan başka çarem yok. Bu ay süresince içe kapanık görünmeniz ise ruhsal krizlerden değil, en son aldığınız spor ayakkabısında kazıklanmanızdan ileri geliyor. Evladım biraz piyasa araştırması yapın, her bulduğunuz kovanın içine su gibi dolmayın.

SEFİL BALIK

Balatalar bitmek üzere

Suskun, sulu sepken kişiliğiniz nedeniyle sizin hakkınızda yorum yaparken her zaman iki kere düşünmek zorunda kalıyorum. Balataları sıyıracaksınız diye korktuğumu da söylemeliyim. Çünkü bulduğunuz her yerde gözlerinizden pıt pıt damlalar akıtmayı alışkanlık haline getirmişsiniz. Üstelik normal hayatınızda sözcükler yerine o kadar çok "smiley" kullanıyorsunuz ki, bu örtülü dilinizi anlamak için benim de balık olmam lazım galiba. İçgüdüsel itilimlerinizde birtakım ivmeler gözlemliyorum ama aslında gözlemlemek de istemiyorum. Bana ne yani bundan? Beni de ağlatacaksınız şimdi. Gidin biraz ötede ağlayın ya! Dert babası mıyım, burç yorumcusu muyum benim da ayarlarımla oynuyorsunuz.

BİZE ULAŞIN