Asabi Astrolog / Eylül

Asabi Astrolog / Eylül
Giriş Tarihi: 17.9.2021 12:32 Son Güncelleme: 27.9.2021 14:01
SAYI:82

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Musilajınızı temizleyin

Vücudunuzun yüzölçümünün çeyreğini bile dolduramayan özgüveniniz bu yaz aylarında suratı nızdan kendini dışarı atacak gibi görünüyor. Yüzünüzde ve çene bölgenizde toplanan bindirilmiş sivilceler sosyal hayatı nızı derinden etkileyecek. İnsanlarla bir araya gelmekten kaçınacak ve evde oturup sivilcelerinizi sıkacaksınız. Zira hayatı nız denizi kaplayan musilaj gibi vıcık vıcık. Çünkü karakteriniz bocalayıp durduğu için bütün sosyal medya ortamlarının yalan-yanlış her tür atı ğını depolayacak bir ruh algoritmanız var. Tavsiyem kendinize esaslı bir drenaj sistemi kurmanızdır.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Normalleşme bocalaması

Çabuk gaza gelen modüler ruh halinize kelepçe vurmak gerekir ki benim üzerime vazife değil. Yeteneklerinizi somutlaştı rma konusundaki yeteneksizliğiniz sinirlerimin sigortasını attı rmaya yeti yor zaten. Mustafa Sarıgül'ün bulduğu her sandalyenin üzerine çıkıp nutuk atması gibi siz de en küçük olayı abartı p miti ng havasına sokuyorsunuz. Yaptı ğınız yemeğin dibi tutmuşsa ya da yediğiniz tosta garson ketçap koymayı unutmuşsa ne olur yani? Normalleşmeye bu kadar mı alışamadınız arkadaş? İyi bari bir de darbe yapsaydınız! "Kanal İstanbul'un parasını ikti dar olursam ödemem" diyen muhalefeti n çocukça tavrından bir farkınız yok.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

Astroloji değil gurme tüyosu

Bugünlerde hiç umulmadık şeyler olabilir. Normal giden işler birden aksayabilir. Yolda yürürken ayakkabınızın topuğu kırılabilir, iştahla kesti ğiniz karpuz kelek çıkabilir, emekliliğiniz gün eksiğinden yaşa endekslenip uzayabilir ve haliyle demokrati k süreç açısından zafiyet geçirebilirsiniz. Buna terhis olamamış asker sendromu deniyor. Bu aylarda çekti ğiniz hazımsızlık yenilir yutulur cinsten değil azizim. Size bu yüzden astroloji tüyosu değil gurme mönüsü sunuyorum. Yemeye çalıştı ğınız Kayseri pastı rması ağır geldiyse içimi rahat, gaz oranı yerinde Kızılay sodasını yudumlayabilirsiniz. Böylece hazmınız kolaylaşır ve derin bir nefes alırsınız belki.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Lüzumsuzluk Oscar'ı

Dünyanın en lüzumsuz burcuna Oscar verseler, hiç düşünmeden size takdim ederdim. O kadar mı zıtsınız hayatla, o kadar mı düz yolda yan yürüme potansiyeline sahipsiniz anlayamıyorum ki! Her şeyi karıştı rmakta üzerinize yok. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi üstüne üstlük neşeniz de yerinde. Duygusal anlamda yaşadığınız helezonlar sizi ikiye bölmüş ama farkında değilsiniz. Sizin bu parçalanmış kişiliğinize rağmen size uzatı lan zeyti n dalını bile sopa sanacak kadar tarumar olmuşsunuz. Düşük lifl i gıdalarla beslenin, böylece sonbahara formda girebilirsiniz.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Aslanlığınızı sorgulama dönemi

Çok rahat transitlerin yaşanmadığı bu iki ay içinde zincirbozan modunda dökülmeler yaşayacaksınız. Geleceğinize ilişkin aldığınız kararlar çok yaş. Güneşe bırakın da kurusunlar. Zira dünya, sizin kuyruğunuz etrafı nda dönmüyor aslan kardeşler. Sizin yüzünüzden astrolojiye olan bir parça inancımı da kaybetmek üzereyim. Kükremek sizin sarsılmaz karakteriniz ama birazcık süt dökmüş kedi kıvamına gelmeniz de fena olmaz. En nihayeti nde kedigiller familyasındansınız. Bir de ormanların kralı olacaksınız, aynada halinize bakın bir! Şarjınız bitecek olsa doldurmaya şarj aleti bulacak krediniz kalmamış.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Astrobarometreniz bozuk

Baştan söyleyeyim, sizin astrobarometreniz bozuk. Mükemmellik peşinde koşmaktan yorulmadınız mı hala? Bugünlerde dıştan gelen olumlu ve olumsuz her şeyi paratoner gibi emiyorsunuz. Bu durum sizdeki karakter göstergesinin ayarlarını daha da bozacak. Dış gezegenlerin bariz etkisi altı nda kalıyorsunuz. Her öksürüğe tepki veren serbest piyasa gibisiniz. Birazcık dik durmasını öğrenseniz iyi olacak. İşle ilgili konulara, üstlerinizle ilişkilerinize daha fazla odaklanmalısınız. Ne demek istediğimi anladınız sanırım. Halk dilinde bunun anlamını burada yazamayacağım bir ismi var. Astrolojik deyimle kişiliğinizle ilgili bir değişim söz konusu. Normalleşme sonrası fikirlerinizin error verdiğini düşünüyorsunuz. Belki haklısınız ama bu konuda size katı lamayacağım. Siz yaz sıcağını kuluncunuza yedikçe mayıştı nız, gevşediniz bence. Sonbahar esinti sini bekleyin.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (EYLÜL 2021)

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Yönetici gezegeniniz düğün modunda

Yönetici gezegeniniz Venüs'ün 7 Ağustos'ta yengeç burcuna geçmesi bu yaz bol bol akraba düğünlerine gideceğinizin işaretinden başka bir şey değil. Hangi diziyi izleyeceğini kestiremeyen kararsız seçmen modundasınız. Bu halinizin gelip geçici olduğunu sanmıyorum. Non-stop vaziyette eylül ayını çıkarırsınız. Ama daha özele girmem gerekirse sizi niye sevdiğimi anlayabilirsiniz. Eğer ki bir Terazi kadınının mutfaktaki üstün yemek pişirme becerisi olmasa nice ev tarumar olurdu. Buna mukabil erkeklerinin de bariz şekilde hissedilen iştahı olmasa bütün bu yemekler israf olurdu. Dışarıya karşı dengesiz ama kendi bütünlüğü içinde dengeli olan Terazi kardeşlerimize bu kez torpil geçiyorum yani. Hadi yine iyisiniz.

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Karakteriniz cari açık verecek

Ah be canlarım, ah be bir günü öbürüne uymayan değişkenlerim! Yaz gelince mahvoluyor, üzerinize bir iyimserlik bulutu çöküyor. Buna gerek var oysa. Ben sizin cemaziyülevvelinizi bilirim. Bırakın bu numaraları. Hayata karşı ümitlerinizi tazeleyeceğinize, şu biten çayları yenileyin de kendimize gelelim. Şimdiye kadar yaptıklarınızın muhasebesini bu iki ayda yapacaksınız. Niye bu kadar beklediyseniz onu da anlamadım ya, sonuçta karakteriniz cari açık vereceğiniz ortada. Özellikle duygusal alanda net olun, ciğerimi yiyin. Bir Japon firması kedi ve köpeklerin stresini ölçecek bir bant geliştirmiş. Bizim uğraştığımız şeye bak burada, akreplere beden ve ruh eğitimi veriyoruz resmen. Transit güneş ile doğumdaki Venüs'ün kare olması sizin hayatınızı biraz daha yamuklaştıracak. Gerçi hayatınızın bütün evrelerinde bu yamukluğu gözlemliyor ve istikrarınız karşısında şapka çıkarıyorum. İnanılmazsınız yani.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Zurnanın zırt dediği yerdesiniz

15 Ağustos'ta Uranüs gezegeninin gerilemeye başlamasının sizinle bir ilgisi olacağını sanıyorsanız yanılıyorsunuz sevgili yaylar. Ama iki gün sabrederseniz 17 Ağustos'ta Aslan burcunda ilerleyen Güneş ve Merkür bir kavuşum sergileyecek. İşte burası zurnanın zırt dediği yer. Keyfiniz için daha çok para harcayacak bir dönemin içinden geçiyorsunuz ama cebinizde metelik yok öyle mi? Ama meraklanmayın; yaz ortasında bir eliniz marulun göbeğinde diğer eliniz soğanın cücüğünde olacak. Ayın üçüncü evresinin son çarşambası günü ise bir miktar para geçecek elinize. Yakın çevrenize göstermeden cebe atarsanız sizin için daha iyi olur. Zira borç defteriniz epeyce kabarık görünüyor buradan.

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Yoganı yap ama halı saha maçını da ihmal etme

Üzerinize yapışan bu vıcık vıcık yapmacıklık, tikilik size yakışmamış. Pek suni gördüm sizi. Oysa benim bildiğim oğlak, vatanını-milletini karşılıksız seven, yogasını yapsa da halı saha maçını ihmal etmeyen, köprüde karşılaştığında büyüğüne hürmeten kenara çekilendir. Kaçak petrole tanker yetiştiremeyen insan modunuzdan fayda yok, hatırlatayım. Dikkatli olmanız gereken bir mevsimin eşiğindesiniz. Sizi tanırım, havalar ısınır ısınmaz mangala sarılıp doğaya kendinizi salmaya başlamışsınızdır. Ancak başımıza geçen yıl bela olan kenelerin yine devriye gezdiğini hatırlatırım. Askılı atletlerinizle çimene öyle hoppadanak kendinizi atmayın. Tavsiyem, bu iki ay boyunca olaylar karşısında pratik düşünme ya da kasılma pozisyonlarına duçar olmak yerine öz benliğinizi 9 metre 15 cm'nin dışında, olayların ceza sahası dışında tutmanız. Sakata gelmeyiniz…

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

Burçların MGK'sına hürmetler…

Sakin sular derinden akar derler ya, doğruymuş. Üzerinize bir beyefendilik, bir hanımefendilik çökmüş. Aman da amannnn yani. Yalnız yine de sonu önceden bilinen filmlere benziyorsunuz. Bu tavrınızın en küçük rüzgârda bile ters yöne doğru eseceğinden emin olmasam, mesleğimi bugün bırakır, sahilde bir küçük kasabaya yerleşirdim. Çok değil birkaç hafta içinde şans kapınızı çalacak ama siz kapıya bakmaya üşeneceksiniz. Adresimi vereyim de bana yönlendirme yapın bari. Bütün filozofların ve büyük sanatçıların sizin burcunuz arasından çıkmasına şaşmamak lazım yani. Kendimi dünyadan soyutlayıp eve kapatsam ve elimden bir şey gelmiyor zannıyla kös kös otursam ben de cool görünürdüm. Bu hafta da yine zihniniz böyle gel git ve ülke meselelerine saplanmış bir halde olacak. Ütüleyip paça yapmanın alemi yok. Her şeyi kendi yöntemlerinizle halletme kararlılığınız sizin veri iletişim katmanınıza ulaşmamı engelliyor. Burçların MGK'sı sizlersiniz, hürmetler…

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Valla beni delirtecek kadar garipsiniz

Yerinizde oturamıyor, oraya buraya sataşıp duruyorsunuz yine. Her şey kendi dünyanızın içinde cereyan etsin istiyorsunuz. Sizin gibi duygusal, romantik, sulu göz insanlara yakışıyor mu bu haller. Hayata bakış açınız yanında düşüncelerinizin de sulu zırtlak dozajda olması bu mevsimde cereyan yapmanıza ve üşütmenize neden olabilir. Bu iki ay boyunca başınızı dizlerime yatırıp ağlasanız ses çıkarmam inanın. Dur arkanıza yastık koyayım da rahat edin. Terleyenler için yıldızlarının arkasına havlu bile koyabilirim. Valla beni delirtecek kadar garipsiniz. Çünkü siz psikoloğa gittiğinizde ağlarken "acaba güzel görünüyor muyum ağlarken?" diyecek ve bunu kafaya takacak kadar şeysiniz…

BİZE ULAŞIN