Lacivert Yazı İşleri: LACİVERT DERGİ YURTDIŞI BULUŞMALARI HOLLANDA SAHNESİNDEYDİ

LACİVERT DERGİ YURTDIŞI BULUŞMALARI HOLLANDA SAHNESİNDEYDİ
Giriş Tarihi: 4.6.2024 14:02 Son Güncelleme: 4.6.2024 14:12

Yunus Emre Enstitüsü ve Lacivert Dergi ortaklığıyla düzenlenen Yurtdışı Buluşmaları, Avrupa'da ses getirmeye devam ediyor. Bu zamana kadar 9 ülke ve 12 şehirde icra edilen etkinliklerin Nisan ayındaki durağı Hollanda oldu. Türk Hava Yolları sponsorluğunda 21 Nisan'da Amsterdam Podium Mozaiek salonunda ve 22 Nisan'da Lahey Den Haag Juliana Plaza'da gerçekleştirilen buluşmalara sinema oyuncusu Murat Cemcir, oyuncu ve yazar Fadik Sevin Atasoy, Klinik Psikolog Beyhan Budak, Daily Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Lacivert Dergi Genel Yayın Yönetmeni ve Şair Mustafa Akar konuşmacı olarak katıldı. Sunuculuğunu Gazeteci Funda Karayel'in yaptığı etkinlik Amsterdam ve Lahey'deki her yaştan kültür sevdalılarını bir araya getirdi.

Amsterdam'da Lacivert Dergi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, Akar'ın "Yunus Emre 21. Yüzyıla Ne Söyler" başlıklı sunumuyla devam etti. Akar, "Bugün bir Türkçemiz varsa onu Yunus Emre'ye borçluyuz" derken, oyuncu ve yazar Fadik Sevin Atasoy, gazeteci Funda Karayel'in moderatörlüğünde gerçekleşen konuşmasında "Kırmızı Bavul"un hikâyesini anlattı. Fadik Sevin Atasoy, kendi oyunculuk serüveninden yola çıkan konuşmasını "Türkçe Birleştirir" misyonunun önemine vurgu yaparak bitirdi.

Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türk gelenek ve göreneklerini yaşatmakta göster-dikleri başarıdan bahsederken bunun gelecek için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Ayrıca kendimize yeni hikâyeler bulma gerekliliğinin altını çizdi. Klinik psikolog Beyhan Budak "Kendine İyi Davranmak" adlı konuşmasında yaşamın içinde yer alan zorluklarla nasıl baş edebileceğimizi keyifli bir sunumla anlattı. Budak'ın konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

Bir sonraki gün Lahey'de devam eden etkinliklerde T.C. Lahey Büyü-kelçisi Selçuk Ünal'ın yanı sıra T.C. Rotterdam Konsolosu Bilal Köse, Hollanda Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Adil Akaltun, STK temsilcileri, iş insanları ve çok sayıda genç izleyici salonda yer aldı. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, "Başka kentlerde de gerçekleştirilen bu etkinliği çok önemsiyoruz. Amsterdam'da gerçekleştirilen organizasyona katılamadım ancak iyi geçtiği haberini aldım. Lahey'deki bu organizasyonun da iyi geçeceğinden eminim, hepinize çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Lahey'deki etkinlikte konuşan oyuncu Murat Cemcir, "Mizahın İyileştirici Gücü" üst başlığını taşıyan konuşmasında günümüz yapımlarına değindi, sinemaya ve oyunculuğa nasıl başladığını anlatırken; komedi alanındaki tecrübelerini konuklarla paylaştı. Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, Klinik psikolog Bey-han Budak ve Lacivert Dergi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Akar da Lahey'deki etkinliğe konuşmalarıyla katkı sağladı.

Edebiyat, sanat, psikoloji ve tarih gibi çeşitli alanlarda kültürel değerlerin ele alındığı Yurtdışı Buluşmaları'nın sonunda soru-cevap etkinliği düzenlendi. İki etkinlikte de yüzlerce Türk vatandaşı Lacivert Dergi ve Yunus Emre Enstitüsü organizasyonunda bir araya gelmenin neşesini yaşadı. Görüşler alındı, fikirler ve deneyimler paylaşıldı. Yurtdışında Türk olmak ve gurbet psikolojisi üzerinde durulan sohbetler edildi.

Türkiye ile başka ülkelerde yaşayan Türklerin kültürel etkileşimini diri tutan etkinlik gelecek aylardaki yeni duraklarıyla, özel konukları ve ilgi çeken konularıyla unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

BİZE ULAŞIN