Asabi Astrolog

Asabi Astrolog
Giriş Tarihi: 16.9.2021 13:06 Son Güncelleme: 16.9.2021 13:06
SAYI:77

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Kademeli anormalleşme dönemi

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs'e karşı bile hayatı n her alanında kademeli bir normalleşme süreci yaşanırken sizin böyle üzerinize kat kat anormalleşme gömlekleri giymenizi gezegeninizin hiçbir konumuyla izah edemiyorum. Her türlü izahtan varestesiniz. Geleceğe yönelik umut ve hedefl erinizi cilalayacak bir vernik maalesef elimde bulunmuyor. Burnunuzun büyüklüğü artı k o dereceye geldi ki gözünüz önünüzü göremiyor. Böyle devam ederseniz giyeceğiniz en son gömlek ters giydirilmiş beyaz renkli bir gömlek olur hatı rlatı rım.

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Kafanıza cemre mi düştü?

Malkara-Keşan, hoppala paşam! Hayırdır yani, böyle şen şakrak bir şekilde sekerek arz-ı endam eylemeniz pek hayra alamet değil. Şubat ayında suya ve havaya düşen cemre, içinde bulunduğunuz toprak grubuyla bu ayın ilk haft asında buluşuyor. Ama görünen o ki bu cemre sizin kafanıza isabet etmiş gibi. Siz de Türkiye'nin bu yıl öngörülen büyüme tahminlerini kulak arkası edip ekran ekran dolaşarak felaket tellallığı yapan seyrek bıyıklı akademisyen kafası olduğu sürece bir cırtı m yol kat edemezsiniz. Bari devekuşu gibi toprağa gömdüğünüz o kafanızla toprak altı ndaki cemrenin sıcaklığını hissedebilseydiniz. Ama size giden yollar buzla kaplı. Dikkat edin de kolunuzu bacağınızı kırmayın.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

Aman isti krarsızlıktan taviz vermeyin

Dolunayın sizin beşinci evinize konuk olduğu bu güzel ayda size değil dolunaya sabırlar dilerim ancak. Yine çene ishali hastalığına yakalandığınız bir retro dönemindesiniz. Dikkati niz her zaman dağınık ve sorumluluklarınıza zor yeti şen birisiydiniz zaten. Bu ay da bu özelliğinizden taviz vermediğinizi görmek beni sevindirdi. Yolunuz oldukça yanlış olsa da kendi içinizde doğru yolda olduğunuzu düşünmenin verdiği hazla bu ayı da çıkaracak gibisiniz. Nisan ayına Allah kerim artı k… Önümüzdeki ay ya gezegeninize ya kahve fincanınıza bakıp durumunuzu yeniden değerlendireceğim.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

Sizin Mars hayaliniz ancak kahvehaneye kadar

NASA'nın Mars'a gönderdiği keşif aracına sanki içindeki astronot sizmişsiniz gibi göbek atı p sevinmenizi ama bunun yanında Türkiye'nin açıklanan on yıllık uzay programına burun kıvırıp dudak büzmenizi anlayacak bir algı aracı icat edildi mi bilmiyorum doğrusu. Beyin damarlarınızın arasında ezik akademisyen kafa hücreleri dolaştı ğı sürece kendinizi revize etme şansınız hiç yok. Sizden ne köy olur ne kasaba! Hayaliniz ancak kahvehanede oynayacağınız tavladaki marsa yeter kanaati ndeyim. Kendinizi resetleyin diyeceğim ama mekanizmanız yerli üreti m değil. Düğmeyi bulamıyorum yani. Kendinize taktı ğınız yedek parçaları parçalamadan bu iş çözülmez, söylemiş olayım.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Öküz yılına kükremeyin

Çin takvimine göre öküz yılının içine girmiş olmamızın sizin üzerinde nasıl böyle olumsuz bir tesiri oluyor anlamış değilim. Aslan olunmayıp aslan doğulacağını tekrar hatı rlatan aşırı sert mizaçlı ruhunuz bu ay iyice zıvanadan çıkmış gibi. Kabaran yelelerinize fön çekti rmenizi ve ahenkle dans etti rmenizi öneririm. Bakın, havalar da ısındı. Bence sakin olun, gerinin, esneyin, doğaya açılın. Hiçbir şeyciğiniz kalmaz. Sizi severim bilirsiniz. Güvenin bana. Her şey gelip geçici bu âlemde... Sevmediğiniz bu öküz yılı da gelip geçer, sıra size de gelir.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

İleti şim aşkına!

Görüyorum ki teknoloji bağımlılığınız her geçen gün dozajını artı rarak sürüyor. İleti - şim aşkınıza bir diyeceğim yok lakin bu kafayla ilerlerseniz önümüzdeki dönemde sizi ciddi sıkıntı lar karşılıyor olabilir. Bilimsel bir gerçeği hatı rlatmama izin verin: Bilgisayar başında uzun süre oturmak beyin ve boy fı tı ğına yol açar. Gerçi siz yatak döşek atı p bilgisayar başına geçmişsiniz ama yine de dikkat etmenizi salık veririm. Büyütt üğünüz göbek yağlarıyla sizi elektronik baskülün üzerine tünemiş bir hâlde bulmak istemem. Entelektüel birikiminizi borçlu olduğunuz diyet kitapları beyin zarlarınızı da inceltmiş haberiniz yok.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (MART 2021)

DENGESİZ TERAZİ

Yukarı bakarken aşağıyı unutma!

Yine kukumav kuşu gibi düşündüğünüze göre karadeliklerde gezegeniniz batmış olmalı. Ağabeycim, ablacım, kardeşim, hemşerim; durumunuz bir önceki aydan daha vahim. Bir silkelenin, bir titreyin, bir kendinize gelin ya! Kendi söküğünü dikemeyen terzinin içinde bulunduğu acz ve delaletin kat be kat fazlasını yaşıyorsunuz. Hakkını aradığını zanneden ama birilerinin maşası olduğunun farkında olmayan üniversite eylemcisi gibi kısırdöngüler içinde bir ay geçineceksiniz. Tek endişem gözünüz yukardayken kapağı açık bırakılmış rögar çukuruna denk gelmeniz.

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Konum: Aynı tas, aynı hamam

Tamam, işiniz gereği ve hassas bünyeniz dolayısıyla gergin olmanızı anlıyorum. Sezgilerinizden ziyade mantığınıza itaat etmeniz gereken bir takım döngüler sarmalının içinden geçtiğinizin de farkındayım. Ama tüm bunlar demek değil ki daha çok para kazanacak ve daha çok harcama yapacaksınız. Aynı tas, aynı hamam konumunda yaşamaya devam edeceksiniz ciğerlerim. İçinizde biriken zehir stokunu tamamlar tamamlamaz yine cozutacağınıza zaten eminim. Etrafınızdaki ateş çemberinin daraldığını hissetmenizi istemem. Akreplerin bu durumda ne yaptıklarını bilirsiniz. Kendinize yazık etmeyin yani.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Ağız-kulak problematiği

Anneniz sizi akademisyen olarak doğurmalıymış ama hiç olmazsa fıtratınıza uygun mesleği kendiniz bulursunuz diye nafile beklemekteyim. Attığınız palavralardan yol yapsak, yer küreyi sekiz kat yünlü kumaşla sarardık. Sizden kurtulmanın tek yolu kendi kendimize yalıtım uygulamak… Zira ağzınızla kulağınız arasındaki iletişim problemlerini hiçbir iletişim şirketinin ve cerrahi yöntemlerin telefon şirketinin gideremeyeceği ortada. Bugüne kadar söyledikleriniz bir işe yarayıp incir çekirdeğini doldurabilse de hiç olmazsa incir çekirdeği pekmezi yiyebilsek?

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Oğlaklıktan tekeliğe…

Etrafınızın size bugünlerde tepki gösterdiğini ve üzerinize geldiğini düşünmeniz tamamen sizin şom ağzınızdan kaynaklı. Boynuzlarınıza mı yoksa inatçılığınıza mı güveniyorsunuz bilemem ama birazcık büyümeniz ve geniş düşünmeniz lazım. Ama bu büyüme hâli de beni endişelendiriyor. Zira azıcık büyüseniz bu kez de oğlaklıktan çıkıp teke olacağınıza şüphem yok. Ani değişim gezegeni olan Uranüs'ün 2026 senesine kadar boğa burcuna geçiş yapıyor olması sizde bir kıskançlık oluşturacak. Yani önümüzdeki beş yıl boyunca sizden bir umut yok. Köprü üzerinde boynuz tokuşturmaya devam edeceksiniz.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

Tek umudum küresel ısınma

Gezegeninizle uyumlu kozmik etkiler bu ay sizi destekler gibi görünse de yalan. Tam tersine arkanızdan kuyunuzu kazıyor bile olabilir. Hâliyle bu ay CHP'den Muharrem İnce'nin partisine geçişlerin olduğu transferler gibi gezegenlerinizin arasında bazı transferler görüyorum. Burcunuzdan geçen ay itibariyle illallah diyerek kendini kurtaran Güneş'in ne kadar şanslı olduğunu varın siz hesap edin artık. Koca güneş bile sizin sabit görüşlerinizi, huysuzluğunuzu eritemediğine göre tek umudum küresel ısınma. Umarım lime lime eriyip buzul parçası gibi okyanuslara doğru gidersiniz. Derdinize hiçbir akademisyen çare bulamaya!

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Postmodern sulu gözler

Eski yıl tasını-tarağını toplayıp gitmeye Güneşin burcunuzda parıl parıl parladığı bu ayın sizin süklüm püklüm özbenliğiniz nedeniyle bir faydası olmayacağı ortada. Ama Allahtan yönetici gezegeniniz Jüpiter'in öz değerinizi yükselttiği bir ayın içinde yüzeceksiniz. Burcunuza giren güneş etrafınızdaki yağlama ekibinin dozunu artıracak. Buna ben de dâhilim. Güneşin size verdiği enerji ve ışıltı, tatminsiz ruhunuzu ahenkle dans ettirecek. Yalnız yine de endişelerim var. Sizin duygusal dünyanız güneşin doğuşuna sevinmek yerine batışına bakıp hüzünlenmeyi isteyecektir. O kadar sorunlu kişiliğiniz var ki size yıldızlar yerine psikolog ve bir torba dolusu depresan ilaç öneriyorum ey sulu gözler!

BİZE ULAŞIN