Asabi Astrolog

Asabi Astrolog
Giriş Tarihi: 16.9.2021 13:26 Son Güncelleme: 16.9.2021 13:26
SAYI:78

SABIRSIZ KOÇ
(21 Mart-20 Nisan)

Carpe diem'den Yunus Emre'ye…

Bu güzelim nisan ayında börtü böcek uçuşup çiçekler rayihasını etrafa salmışken ve tam da "geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları" moduna girmişken siz Merkür'ün kendi burcunuza girmesinden, Plüton'un retro hareketlerine başlayacak olmasından dem vurmamı isti yorsanız fena hâlde yanılıyorsunuz. Size tavsiyem ancak şu olur: Hayatı nızın adres çubuğu hâline gelen carpe diem modundan çıkıp Yunus Emre'nin "Dağlar ile taşlar ile / Çağırayım Mevlam seni" mott osuna evrilmenizi dilerim. Ne mi diyorum? Hayatı nızda maneviyat eksik maneviyat… Aloo? Orası dünya mı?

UYUŞUK BOĞA
(21 Nisan-21 Mayıs)

Gafile kelâm, nafile kelâm

Son zamanlarda ana gündeminiz hâline gelen para pul işleri bu ay da bir türlü bir araya gelmeyen yakanızı bırakmayacak. Ekonomi programlarını izlemekten, dolar kurunun spekülati f yükselip inmesini takip etmekten boynunuz tutulacak ve kulunçlarınız ağrıyacak yine. Yastı k altı nda tutt uğunuz çeyrek altı nların ve dolarların kulunçlarınıza iyi geldiğini kimden duyduysanız yanlış duymuşsunuz. Yani olayı tamamen yanlış anlamışsınız sevgili boğalar. O birikimlerinizi koyuna, kuzuya, danaya, düveye filan yatı rsaydınız şimdiye o hayvanlar yavrulayıp birikiminiz iki katı na yükselmiş olurdu. Neyse gafile kelam, nafile kelamdır deyip cümlenin kuyruğunu bağlıyorum.

DEDİKODUCU İKİZLER
(22 Mayıs- 21 Haziran)

Avara kasnağı gibi dönmeye devam

Mars ve Jüpiter'in ayın ortasında üçgen açı oluşturması bu ay iş ve kariyer hayatı nızda dört ayak üzerine düşeceğiniz anlamına değil çeneniz ve dişinizle ilgili birtakım problemler yaşayacağınıza işaret. Apse için gitti ğiniz doktordan üç çürük tespiti ile dönecek olmanız da ihti maller arasında tabii. Elinizdeki ve çenenizdeki ağrılara gelince… Daha önce "popüler kültürlere gelesiniz" diye bir beddua falan mı almıştı nız acaba? Sosyal medya platf ormlarındaki her eti kete bir yorum yazma hastalığına duçar olmanızın elim sonucu bu. Sizin için yapabileceğim hiçbir şey yok. Avara kasnağı gibi dönmeye devam edebilirsiniz.

SARSAK YENGEÇ
(22 Haziran-22 Temmuz)

İstanbul badem ezmesi

Yaşanan olaylara bu ay yine gevrek gevrek, cambul cumbul bakmanız sinirlerimi zıplatı yor. Otobüste yaşlılara ve kadınlara yer vermeyen birisi olarak İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesi hakkında gaza gelip duyar kasmalarınızı duymazlıktan geliyorum. Kadını ve çocuğu öncelikle vicdan korur. Teminat arıyorsanız da dayatı lan sözleşmelere değil anayasaya ve aile düzenimize bakarsınız. Böyle palas pandıras yorumlarda bulunacağınıza Bebek'ten bir koşu badem ezmesi kapıp geti rin de ağzımız tatlansın sevgili yanti rikler. Önce iyi bir insan olacağınıza söz verin, gerisi hallolur zaten.

KABADAYI ASLAN
(23 Temmuz-23 Ağustos)

Olağanüstü olağan saçmalama dönemi

Aslanlarım, canlarım. Bugünlerde olağanüstü kongrelerini gerçekleşti ren siyasi parti ler gibisiniz. Aylık döngünüz yine kendini tekrar edecek ve olağanüstü olağan saçmalama dönemine gireceksiniz. Bu yaşadığınız aslında şaşırtı cı değil. Zaten var olan Koronavirüs'ün mutant varyantı na dönüşmüş hâli gibi düşünebilirsiniz bu durumu. Sizi de yılda bir kuyruğunuzdan yakalıyor işte. Gözüm üstünüzde bu ay. Zira karanti nayı iptal edip berberde yelelerinizi kesti recekmiş gibi bir halet-i ruhiye içindesiniz. Dikkat edin, erken açan ağaç çiçeklerinin ilk soğukta çiçeklerini dökmesi gibi bir kazaya kurban gitmeyin. Hayatı nızla ilgili bir tüzük değişikliğine gitmeniz menfaati nize olacaktı r.

KURUNTULU BAŞAK
(24 Ağustos–23 Eylül)

Vurdumduymaz kör Ayvazlar

İş hayatı nda bugünlerde sizi ani yükselişler bekliyor. Basamakları öyle hızlı çıkıyorsunuz ki nefes nefese kalacaksınız. Yavaşlayınız. Biraz ağır olun molla desinler. Zira o basamaklardan düşerken bir Allah'ın kulu altı nıza yorgan döşek sermeyecek bildirmiş olayım. Ani yükseliş dediysem kısa çalışma ödeneğinden çıkarılıp normal çalışma dönemine geçeceksiniz yani. Bu dönemi aşmanızda muhtemelen hiç haberdar dahi olmadığınız ve umursamadığınız Jüpiter enerjisi size yardımcı olacaktı r. Fakat enerjisini içindeki vesveseden temin eden vurdumduymaz kör ayvaz Başak'lara bunun bir yararı olmayacak elbett e. Zemheri zürafası gibi salınmaya devam edebilirsiniz.

BURCUNUZUN AYLIK ATARLI DÖNGÜSÜ (NİSAN 2020)

DENGESİZ TERAZİ
(24 Eylül–23 Ekim)

Buyurun Z raporunuz!

Trafik deseniz o biçim! Ev zaten karmakarışık! İş hayatınız Z raporu veriyor! Aşk hayatınız zaten şose yolda ilerliyor. Bahar nezlesi sağlığınızdan eser bırakmamış. Sosyal medyada ne yapsanız takipçi kasamıyorsunuz. Eee, geriye ne kaldı derseniz, sabır derim. Sabır! Birazcık daha dişinizi sıkıp bir ara kahve içmeye uğrarsanız gezegeninizin transit geçişlerine bakıp yeni havadisler verebilirim. Ama şu iflah olmaz paçozluğunuz, vurdumduymazlığınız, ne oldum deliliğiniz bünyenizde var olduğu sürece asabiyet katsayımda bir iniş mümkün olmayacak gibi görünüyor. Bundan keyif alıyorum zira asabiyetimi artırmanızdan hoşlanıyorum. Vitaminimi sizin gibilerden alıyorum çünkü. Eksik olmayın. Hep böyle kalın.

ZEHİRLİ AKREP
(24 Ekim–22 Kasım)

Psikolojinizin yakasını düzeltin

Yüzünüz kasap süngeri ile mi silindi birader, hayırdır yani. Bu ne arsızlıktır Allah aşkına? Bu ay da heyheyleriniz üzerinizde ve çevrenizdekilerle sürekli kavga hâlindesiniz. Biraz aynaya bakın, psikolojinizin yakasını düzeltin. Stresin kişisel gelişime ve cilt bakımına hiçbir faydasının olmadığını illâ bir uzmanın mı söylemesi gerekiyor. Size bu ayki tavsiyem çok basit… Fazla para harcamadan psikolojinizi düzelteceğiniz bir yöntem önereceğim. Hemen kendinizi en yakın Starbucks'ın birine atıp küçük boy bir kahve alın ve akşama kadar aynı masaya tüneyip yavaş yavaş için. Soğuk. Kahvenin sinir yatıştırıcı bir özelliği var çünkü. Arada bir de story atarsanız hava basarsınız.

PALAVRACI YAY
(23 Kasım-21 Aralık)

Kellim kellim la yenfa!

Aile ve arkadaş ilişkilerinizi WhatsApp grubunda "görüldü" seviyesine indiriyor olmanız gergin bir ayın içinde olduğunuzu müjdeliyor. Elinizi attığınız her işin posasının çıkacağı bu ay, akıl hastanelerindeki boş yataklardan birine gözünüzü diktiğinizi gösteriyor. Ruhunuz hakkında kendi kendinize AR-GE çalışması yapabilseniz sorunun etrafınızda değil kendinizde olduğunu anlayacaksınız ama nasihat dinleyen bir yapınız yok. Zaten size her ay buradan dil dökmekten de bıktım. Kellim kellim la yenfa! Biraz kenara çekilin de bakalım manzaraya!

DİKKAFALI OĞLAK
(22 Aralık-20 Ocak)

Pozitif kese

İkili, üçlü ve toplumsal olaylarda yaşadığınız ilişkiler pozitif enerjinizi tarumar etmiş kuzularım. Negatif enerjiniz bırakın kendinizi, bütün gezegeni kaplıyor. Gerginlikten kaynaklanan başarısızlıklarınız için temiz bir masaj iyi gelebilir. Bu yüzden eğer Korona kısıtlamasından dolayı kapanmadıysa semtinizdeki hamama uğrayıp tellaklara kese attırsanız fevkalade iyi gelir. Böylece mixed feelings durumlarınız bir rayına oturur belki. Hiç olmazsa durumunuz düzeltip kendinizi kredi kartının son ödeme gününe yetiştirin bari.

TERELELLİ KOVA
(21 Ocak–22 Şubat)

Ontolojik yağlanma

"Varlık Var mıdır? Yokluk yok mudur?" gibi eksantrik ve ontolojik sorunlara kafa yoracağınıza "Buzdolabında yiyecek bir şey kaldı mı?" acaba diye daha pratik meselelerle ilgilenseniz daha iyi edersiniz. Kozmik meseleler sizi komik durumlara düşürüyor, haberiniz yok. Hatta ve hatta bu meseleleri düşünürken atıştırıp durduğunuz krakerler yüzünden vücudunuzda yağlanma emareleri baş gösteriyor. Duygusal tepkilerinizi kaymaklı ekmek kadayıfıyla vermeyi bırakın, zira piknik tüpü ebatlarına doğru hızla ilerliyorsunuz. Dökülen saçlarınızı da lütfen halının altına süpürüp durmayın, haşeratı çoğaltıyor.

SEFİL BALIK
(23 Şubat-20 Mart)

Kaybedenler kulübünün yönetim kurulundasınız yine

Güneş burcunuza yatak döşek serecek değildi ya, söğüt gölgesi mi burası? Bir silkinin yahu! Bu ay içinde burcunuzu terk edecek Güneş'le vedalaşsanız iyi olur. Rahat rahat kendi suyunuzda boğulabileceğiniz bir ayın içindesiniz. Sizin gibi romantik ve sulusepken ruhların işte kariyer, aşkta şans, maddi konularda vole vurma gibi oltalarda kancası olmadığından çırpınır vaziyette hayatınıza devam etmenizin benim için bir mahzuru yok. Her daim kaybedenler kulübünün as elamanları olarak bu ayda da hayatınızda dikey yönlü bir hareket olmayacak. Yönetim kurulundaki ağırlığınız devam edecek yani; rahat olun.

BİZE ULAŞIN