H.Sena Kartal: Meğer rüyalarımız ortakmış!

Meğer rüyalarımız ortakmış!
Giriş Tarihi: 16.2.2018 12:28 Son Güncelleme: 16.2.2018 12:28
En çok hangi rüyaları görürsünüz, gördüğünüz rüyalar hangi anlamlara gelir hiç merak eder misiniz? Yoksa her sabah uyandığınızda hangi rüya, hangi anlama geliyor diye üşenmeden tabirine bakanlardan mısınız? Bazen gördüğünüz rüyadan utandığınız yahut günlerce etkisinden çıkamadığınız olur mu? Kısa bir araştırma yaptıktan sonra çılgın bilinçaltımızda hepimizin gördüğü karmaşık rüyaların aslında aynı ve bu rüyalardan çıkan kaygıların da ortak olduğunu anlamış olduk. Kimi zaman hayırlı bir işe kimi zaman da hüzne işaret eden rüyaların en çok görülenlerini sizler için bir araya getirdik…

Rüyada bir yerden düştüğünü görmek

Düşünsenize bir rüya içindesiniz, birden ayağınız yerden kesiliyor ve sonsuz bir boşluğa doğru düşüyor hissine kapılıyorsunuz. Sonrasında derin uykunuzdan çırpınırcasına uyanıyorsunuz. Nerden ve nasıl düştüğünüzü anlamaya çalışırken, kısa bir süre sonra bunun bir rüya olduğunu fark ediyorsunuz. Oldukça tanıdık bir hal değil mi? Birçoğumuzun sıklıkla gördüğü bu rüyanın da çoğu zaman şer ve zarara işaret ettiği söyleniyor. Ha yüzüstü ha sırtüstü ha zemine ha suya düşmüş olmanız pek fark etmiyor açıkçası.

Rüyada yılan görmek

Birçoğumuzun sık sık gördüğü en korkulu rüyalardan biri de bu olsa gerek. Rüyada yılan görmek pek hayra yorulmuyor açıkçası. İş hayatında zor ve karmaşık işler ile karşılaşacağınıza işaret ettiği hâkim rivayetler arasında. Halk arasında genel kabul gören yorumu ise, yılanın "düşman"a da delalet ettiği yönünde. Allah'ım sen koru!

Rüyada öldüğünü görmek

Rüyada öldüğünü görmek insanı genelde üzse de bu rüyanın çoğu zaman iyiye yorumlandığını belirtelim. Görülen ölümün ömrünüzün uzayacağına işaret ettiği kabul edilen yorumlar arasında. Aynı zamanda rüyada ölüm görmenin halk arasında şeref ve itibarının, saygı ve hürmetinin artacağına yahut bir saygınlığının olduğuna işaret ettiğine inanılıyor.

Rüyada fare görmek

Olumsuz gibi görünüp de olumlu olarak yorumlanan bir başka rüya da bu, zira rüyada görülen farenin rızık anlamına geldiği söyleniyor. Rüyada çok sayıda fare görmek ise bol kazanca ve geçim bolluğuna işaret ediyormuş. Bu rüyayı çok sık görmeyi istesek mi, istemesek mi bilemedim açıkçası.

Rüyada deniz görmek

Hepimizin bildiği gibi mavi, rüyalarda hep iyiye yorumlanır. Haliyle rüyada deniz görmek de hayra işarettir denir. Aynı zamanda uzun ömre, bolluk, rahatlık içinde yaşamaya ve muradınıza ereceğinize dair yorumlar da genel kabuller arasındadır.

Rüyada dişinin düştüğünü görmek

Rüyanızda dişinizin düştüğünü yahut kırıldığını gördüğünüz zamanlarda uyanıp da bir aynaya bakma ihtiyacı hisseder misiniz? Bu rüyanın yorumları ikiye ayrılıyor: Üst dişinizin düştüğünü görmek uzun bir ömre sahip olacağınıza, alt dişinizin düştüğünü görmek ise hüzün ve kedere işaret olarak yorumlanıyor.

Rüyada altın görmek

Altın mı? (kalpli göz) En iç açıcı rüya yorumu bu sanırım. Rüyada altın görmek murat ve emellerinizin yakın zamanda gerçekleşeceğine işaret ediyormuş. Aynı zamanda sağlığınızın iyi olacağı anlamını da içinde barındırıyormuş. E ne diyelim, bol altınlı rüyalar göresiniz.

Rüyada uçtuğunu görmek

Uçabilmek, insanoğlunun en güzel hayallerinden biridir. Rüyada uçtuğunuzu görmek ise hayırlı bir rüya olarak yorumlanıyor herkes tarafından. Göğe doğru yükselerek uçtuğunuzu görmek, başarılı olacağınıza; kanatsız uçtuğunuzu görmek ise yerinizi değiştireceğinize işaret ediyormuş. Bir de yerden göğe doğru uçmak var. Bu da hacca gideceğinize delaletmiş.

BİZE ULAŞIN