-
Benim yerim çocuğun yanı; onlarla tüm dünyaya karşı savaşırım
Çocuklarda mutlaka karşılığı vardır elbette ama sizde bir karşılığı, size bir katkısı var mı bu işin? Bir çocuk kitabı nasıl yazılır mesela? Benim işim hep çocuklarla. Elbette yetişkinler için de yazıyorum fakat çocuklar için bir şeyler ortaya koyarken onlara yabancı olan kimselere kıyasla sanıyorum ki daha az zorlanıyorum. Öncelikle işe bir dertle başlıyorum. Dert sahibi olmak, derler ya…...
-
Ayşe Hümeyra Ökten: Herkes Müslüman ama herkes İslam’ı yaşamıyor.
İ̇çinde bulunduğu çevrenin sürekli değişmesi, hizmet ettiği insanları çeşitlendirirken hizmetini de renklendiriyordu. Ödülü de her sene hac ve mekke, medine’ye gitmek ama görevli kontenjanından değil meşakkatine razı olarak yol almaktı.
-
Güzel huyla şekerler saçmak
Mevlâna Hazretleri eserleriyle bizlere nasıl iyi bir Müslüman olunacağını anlatırken, özellikle evlatlarına gönderdiği mektuplarıyla aynı zamanda nasıl iyi bir eş, nasıl iyi bir aile olunacağının da formülünü sunar: Cümlelerle, sözlerle, bakışlarla, gözlerle şekerler saçmak…
-
İyiliğin olduğu her yer merkezidir
Eğer bir kitabın derdi ve telkin gücü yoksa zihnimin duvarlarına ne kadar çarparsa çarpsın nüfuz edemiyor içime. "Kendimi anlatmaya kimin yarasından başlasam…" diyor Ayşegül Genç; Ceylan Uykusu kitabının, Başkanın Adamı öyküsünde. Bir yarayı diğer yaralardan ayırt etmek elbette maharet ister. Uzun zamandır kalemini yakından takip etmeye çalıştığım Ayşegül hanımın yazdıkları bütünsel bir iz bırakıyor...
-
Kadınların Müslüman toplumlarda özgür olmadığıyla ilgili bir önyargı var
Eli kalem tutan kadınlar, farklı denizlere, okyanuslara aittir ama her denizde fırtına çıkar.
-
dünyadan portreler/ haberler
Yumi Ishikawa/JAPONYA TOPUKLU AYAKKABI GİYMEME öZGÜRLÜĞÜ! Yumi Ishikawa geçen yıl Twitter'da #KuToo hareketini başlattığında Japonya'da zar zor tanınıyordu oysa şimdi ülkesindeki aktivizmin en ünlü simalarından biri olmuş durumda. Bir şirkette hostes olarak çalışan ve her gün 7 santim boyunda yüksek topuklu ayakkabı giymek zorunda bulunan genç kadın bu durumdan yakınan bir twit atınca on binlerce...
-
Evlerinden kaçanların eve dönüş hikâyesi...
Hepimiz rutin hayatlarımıza ve gündelik meşgalelerimize döneceğiz. İşte o günler geldiğinde hayatında büyük değişiklikler yapan insanlara dikkatle bakın; geçmişlerine, geldikleri yere ve sonra gidecek oldukları yerlere. İşte bunlar eve dönerek yeniden dünyaya da dönenler olacaklar.
-
Aysofya ''Siyasi''dir
Ayasofya neden Ayasofya’dır? Kimileri Ayasofya meselesinin “siyasallaştığından” şikâyet ediyor ya. Ne zaman değildi ki? Ayasofya “dünyevi iktidar”ın sembolü, yani siyasetin tam da göbeğidir.
-
Babalık kayboldu, şimdi annelik de kayboluyor. Çocuklarımızı kurumlar yetiştiriyor
Zayıf erkek rolü, kadınların ve bütün bir tolumun aleyhinedir.
-
8372 asla unutma!
Srebrenitsalı annelerin artık tek isteği var, o da hala hayattayken oğullarının, eşlerinin bir mezarlarının olması.
-
O gece her birimiz inandığımız ve kaybetmek istemediğimiz değerler için sokaktaydık
Birbirinden farklı düşünen pek çok insan birlikte bir direniş gösterdi. Bütün geceyi birlikte göğüsledi. Bireysel imtihanlarımız o gece bizi bir araya getirdi, kimimiz yıldız olup kaydı ve silinmeyecek izler bıraktı. Kimimiz bir parçasını kaybetti, kimimizin kaderine de o gece olanları unuttutmamak yazıldı.
-
Kangurusunda dört bebek ile azim ve inanç taşımış kadının hikâyesi
şeki̇l daha kolay, öz çok daha zor… Asil zor olan elbette görüntüde müslüman gibi̇ gözükürken bir yandan da şahsiyet mimarisinde en güzel örnek olan rahman’ın ahlakıyla ahlaklanmış efendimizi̇ örnek alabi̇lmemiz.
-
Aşırıcılık ve Dayatmalara Tanık Oluyoruz
COVID-19 salgını iletişim ve bilgi alışverişine engel değil, salgına rağmen hayat devam ediyor. Nitekim uzmanlar, CIPG ve Turkuvaz Medya’nın ortaklaşa düzenlediği “Covid Sonrası Çin ve Türkiye’nin Ortak Geleceği” başlıklı online konferansta buluştu.
-
Koronavirüs salgını sonrası dünya
Empati duygumuz güçlenip, özellikle Afrika’da artık hayatlarının rutin bir parçası olan salgınlarla olan mücadelelerine dünya olarak daha çok yardım edebiliriz. Kim bilir belki de yakınlarını kaybetmenin acısını daha iyi anlayıp, savaşların ve doğal afetlerin verdiği tahribat konusunda da daha bilinçli olabiliriz.