Editör yazısı

Editör yazısı
Giriş Tarihi: 1.5.2014 17:01 Son Güncelleme: 28.11.2014 11:34
SAYI:01Mayıs 2014
Kendimizi anlamaya çalışırken anlattığımız her şeye yaşam kültürü ismini verdik Hayatı ciddiye alan dergi Lacivert ile karşınızdayız. Mayıs 2014 tarihinden itibaren aylık olarak çıkacak dergimizi bir 'yaşam kültürü dergisi' olarak tanımladık. Yapmak istediklerimizi ekip arkadaşlarımız ile masaya koyduğumuzda var olan tanımlardan hiçbirini dergimizle eşleştiremedik. İki kapağının arasına siyaset, kültür, mizah, haber, sanat, hikâye, sinema ve popüler kültür sığdıran dergimizi bitirdiğimizde kendimize şu soruyu sorduk: Aslında biz ne anlattık? Bir insanın iç dünyasının yansımasını, hayat akıp giderken durup düşünemediklerimizi, bazen geride bıraktıklarımızı bazen de bir türlü sıra gelmeyenleri anlattık. İşte kendimizi anlamaya çalışırken anlattığımız her şeye yaşam kültürü ismini verdik.

İlk sayımızda kapak ve dosya konumuz "Kim devrimci, kim muhafazakâr?" Muhafazakârlık gibi çok kullandığımız bir kelimeyi 'her şey zıddıyla kaimdir' diyerek devrimcilik ile birlikte ele aldık. Ve aslında mesele tutuculuksa pek çok alanda bu iki kelimenin anlam değiş tokuşu içinde olduğunu gördük. Gerisi dosyamızda.

Ayrıca bir küçük dosyamız daha var. Tefekkür etmeyi unutunca, vaktini de hor kullanan insanın en pahalı tüketim alışkanlığı olan 'vakit' var dosyamızın içinde. Pek çok açıdan vakte bağlı alışkanlıklarımızı ve zamanla yarışma telaşımızı tartıştık.

Lacivert'de bu ay dünyadan portreler, güncel meseleleri tartışan makaleler, Arap dünyasında yükselen kadın dergileri araştırması ve detaylı bir etkinlik ajandası bulacaksınız. Ajanda demişken, hafta sonu yapılacak etkinliklerin sıralaması değil sadece. Eğer kalbinizi başkaları ile paylaşmak isterseniz 'İyi Şeyler Ajandası' naçizane bir yol haritası…

Lacivert'i kendi yaşam kültürünüze dahil etmeniz temennisi ile...

Meryem İlayda Atlas
BİZE ULAŞIN