Lacivert Yazı İşleri: 15 adımda 'beyaz'laşma rehberi

15 adımda beyazlaşma rehberi
Giriş Tarihi: 1.3.2017 10:22 Son Güncelleme: 1.3.2017 10:23
Lacivert Yazı İşleri SAYI:33Mart 2017
Ne olacak bu memleketin hâli azizim?

01. Babadan Nişantaşı, Cihangir, Bebek veya Kadıköylü falandır. Yani illa İstanbulludur. Paşa dedesi vardır. Öyle olmasa da saraylıymış gibi, paşa dedesi varmış gibi yapar.

02. Çağdaş, ilerici, modern, aydınlık, uygar, medeni ve bilumum beyazı andıran kelimelere itaat eder.

03. Ölenlere "ışıklar içinde uyusun" demek beyaz olmanın vazgeçilmezlerindendir. Işık ve beyaz arasındaki ilişkiyi kurdunuz değil mi?

04. Türbelere gidip dua edenlerle dalga geçerken aynı zamanda Mustafa Kemal'den onları kurtarmasını bekler. (Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yapılan menfur saldırıdan sonra alevler içinde Gazi Paşa'nın heykelini görüp 'bizim koruyucumuz odur' demek.)

05. "Beğenmeyen İran'a gitsin" derlerdi önceden ama şimdi İran'la da araları iyi oldu. Bildiğin paradoks.

06. "Ne olacak bu memleketin hali azizim, vallahi yaşanmaz artık burada." (Vallahi derken lafın gelişi). "Çekip gidicem buradan yeminle." (Yemin derken lafın gelişi) gibi cümleleri dost sohbetlerinde sık sık tekrar ederler.

07. Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerini okumakla birlikte Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil ile sokaktaki insanı aşağılarken, Müjdat Gezen ile küfrü öğrenmek; Ertuğrul Özkök ve Güneri Cıvaoğlu ile iyi bir şarabın nerelerde bulunabileceğini bilmek beyazlaşmanın vazgeçilmezlerindendir.

08. "Bidon kafalı", "göbeğini kaşıyan adam", "dağdaki çoban" hakaretleri falan artık demode oldu azizim. Şimdi moda "Anadolu Çomarı." Ya beyazsın ya çomar, hepsi bu.

09. "Biz asılız, bu ülkede bizim istemediğimiz bir şey olmaz" cümlesine şizofrenik bir edayla iman etmiş olmak çok çok önemli.

10. "Biz de Müslümanız ama bu Tayyip hepimizi İslam'dan soğuttu" bazıları için vazgeçilmez cümlelerden. Haklarını yememek lazım, Teşvikiye'de arada cenaze namazlarına gidiyorlar.

11. "Benim babaannem de başörtülüydü ama bunlar gibi dini siyasete alet etmiyordu." Hatırladınız değil mi bu cümleyi? Bu cümleyi işitmemiş biri bizden değildir.

12. Bir Beyaz Türk şöyle diyor bir vecizesinde: "Bir beyazın başörtüsü ile sorunu yoktur ama türbanla vardır." Şu babaanne meselesi konusunda dilinin altındaki baklayı çıkarıyor. Ört ama benim istediğim gibi ört. Yav he he…

13. Bir de şu var: Kamusal alan. Kamusal alan aslında F tipi cezaevinin metaforik anlatımı. Bu toprağın sahibi olmadığını düşündükleri insanları, tarif ettikleri kamusal alanda, tarif ettikleri sınırlar çerçevesinde 'özgürce' yaşatmak için kurulmuş bir alan.

14. Bir komedi programında kendini sarışın sanan esmer adamın dramını gösteren bir skeç vardı. Bir beyaz da aslında kendisinin daima Frenk, Germen, Anglo Sakson ırklarından birine ait olduğunu düşünür. Öyle düşünmese de neden onlardan biri olmadığına daima hayıflanır. Beyazlar aslında çok iyi beyaz taklidi yapan kara yağız artıklarıdır.

15. Alman Cumhurbaşkanı'nın önünde el bağlamak beyazlaşmanın son adımı. Biz Alman diyelim siz Edirne'nin batısındaki herhangi bir devlet toprağını anlayın artık.

BİZE ULAŞIN