Meryem İlayda Atlas: Ekim Editör yazısı

Ekim Editör yazısı
Giriş Tarihi: 30.9.2014 15:58 Son Güncelleme: 9.10.2014 12:43
Meryem İlayda Atlas SAYI:06Ekim 2014
Lacivert Dergi’de görmek istediklerinizi, fikirlerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi bize yazın. Elinizde 'hayatı ciddiye alan dergi Lacivert'in altıncı sayısı var. Mayıs 2014 tarihinde okurumuza merhaba demiştik, altı ayı geride bıraktık. Şimdi, başta söylenenleri gözden geçirmenin, ne istemiştik, ne oldu diye oturup düşünmenin, hasılı bir muhasebe yapmanın zamanı.
Lacivert'i 2013 yılının yaz aylarında bir grup arkadaş düşündük ve tasarladık. Uzun gel-gitler, saatlerce süren toplantılar, kaygılar ve hedefler ile kendimize bir yol haritası çizdik ve bugünlere geldik. Bu süre zarfında beraber yola çıktığımız Lacivert danışma kuruluna, yazar arkadaşlarımıza ve ekibimize teşekkürler ederim, güzel arkadaşlıklara güzel işler ekledik. Başlarken biz bizeydik sonra Lacivert okurlarımızla beraber büyüyüp şekillenmeye başladı ve nihayet altıncı sayımıza geldik.

Ekim sayımızda alışılmamış bir dosyamız var: Erkeklik. Hem akademik hem de toplumsal tartışma zemini açısından 'erkeklik', sık tartıştığımız konulardan değil. Çok yönlü, çok boyutlu ve zihinlerin çok da net olmadığı bu konuya Lacivert olarak bir pencere açtık; erkeklik çalışmalarını, muhafazakâr erkek kimliğini, beyaz perdede erkek karakterlerin işlenme şeklini, batıda erkek algısını yazdık. Dosya dışında kalan, Virginia Woolf'un Üç Gine'si ve Türk dizilerinde erkeklik algısının incelendiği bölümler de 'erkeklik' dosyası ile bütün olarak düşünülebilir.
Bu ay, siz Lacivert okurlarımızdan hem bu sayı hem de geride bıraktığımız beş sayımız için yorum ve fikirlerinizi bekliyoruz. Zira bugüne kadar sizlerden gelen tepkileri, önerileri tek tek değerlendirdik, bu minvalde içerik ve tasarımda değişiklik yaptık, tekrar düşündük, tekrar tartıştık. Bize gelen her tür geri dönüş çok kıymetli. Gelen elektronik postaları, atılan tweetleri okuyor, değerlendiriyor ve cevaplamaya gayret ediyoruz. Aynı sebeple 'neredeyiz' muhasebesini de beraber yapmak isteriz.

Bize info@lacivertdergi.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz. Lacivert Dergi'de görmek istediklerinizi, fikirlerinizi, eleştirilerinizi, önerilerinizi bize yazın. Ayrıca sosyal medyada Twitter, Facebook ve Instagram'da bizimle iletişime geçin. Böylece; Lacivert'i kendi yaşam kültürünüze dahil etmiş olun, bekleriz.

facebook.com/lacivertdergi
@lacivert_dergi
instagram.com/lacivertdergi
BİZE ULAŞIN