Ebrar Üzümcü: Kasım 2015 | Konser Ajandası

Kasım 2015 | Konser Ajandası
Giriş Tarihi: 3.11.2015 11:22 Son Güncelleme: 3.11.2015 12:53
Ebrar Üzümcü SAYI:18Kasım 2015
Kasım ayı konser ajandası... 130'uncu vefat yılı anısına: Hacı Arif Bey 'Zülf-i Nigâr'

CRR Türk Müziği Topluluğu, Hacı Arif Bey'in 130'uncu vefat yılı anısına 18 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda sahne alıyor.
Türk müziği tarihi içinde önemli yeri bulunan Hacı Arif Bey, Sultan Abdülmecid zamanında saraya giren Sultan Aziz, V. Murad, II. Abdülhamit devirlerini yaşayan, sarayda hocalık ve musahiplik görevlerinde bulunmuş, ayrıca saraydan yaptığı üç evliliği ile çeşitli eserlere de konu olmuştur. CRR Türk Müziği Topluluğu, 18 Kasım'da 130'uncu vefat yılı sebebiyle bu konserini Hacı Arif Bey'in şarkı formundaki eserlerine ayırdı. CRR Türk Müziği Topluluğu Hacı Arif Bey'in hayatında önemli bir yer tutan ancak çok erken yaşta kaybettiği ikinci eşi Zülf-i Nigâr Hanım'ın adını da konserin alt başlığı olarak kullanıyor.

Tarih 18 Kasım/20:00
Yer Cemal Reşit Rey Konser Salonu/Harbiye/İstanbul

Kemanı ağlatan adam: Farid Farjad

Keman çalmaya sekiz yaşında başlayan sanatçı, Tahran Müzik Konservatuarı'nda klasik müzik eğitimi gördü. Eğitimini tamamladıktan sonra Tahran Senfoni Orkestrası'nda görev aldı. Şu anda dünya üzerindeki en iyi keman virtüözlerinden biri olan Farjad'ın, yalnızca piyano ve keman kullanarak oluşturduğu Anroozha isminde beş albümden oluşan bir albüm serisi bulunmaktadır. Eserlerinde belirgin bir hüzün hâkim olan sanatçı 'doğadaki hüznün ve ülkesinden ayrılışının sanatını etkilediğini' dile getiriyor.

Kendine has ezgilere sahip kemancı 19 Kasım'da Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde.

Tarih 19 Kasım/21:00
Yer Zorlu PSM/Beşiktaş/İstanbul

Tuluyhan Uğurlu'dan 'Güneş Ülke Anadolu' konseri

Tarihi gar binasında gün batımını izlerken, piyano eşliğinde, Anadolu topraklarında binlerce yıllık bir yolculuğa hazırlanın…

Piyano tutkunlarının kaçırmaması gereken konser Haydarpaşa Garı'nın muhteşem atmosferinde seslendirilecek. Anadolu'nun 10 bin yıllık tarihinin anlatıldığı eserde kahramanlık destanlarına da yer verilecek.

Tarih 15 Kasım/17:00
Yer Haydarpaşa Garı/Kadıköy/İstanbul
BİZE ULAŞIN