Müzik festivali

Müzik festivali
Giriş Tarihi: 6.6.2014 12:59 Son Güncelleme: 28.11.2014 14:09
SAYI:02Haziran 2014
31 Mayıs’ta başlayan ve 27 Haziran’a kadar sürecek olan 42’inci İstanbul Müzik Festivali’nden dört Lacivert önerisi… Sinfonia Varsovia & Julian Rachlin

Sinfonia Varsovia'nın yaşayan en büyük müzik insanlarından Krzysztof Penderecki'yi günümüzün en parlak kemancılarından Julian Rachlin ile bir araya getirdiği konser dinleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sunuyor.
Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibi, 20'nci yüzyıl müziğinin kilometre taşlarından sayılan Polonyalı besteci Krzysztof Penderecki ve dikkat çekici zenginlikteki tonu ve olağanüstü yorumuyla dünyanın dört bir yanında dinleyicileri büyüleyen mükemmel bir kemancı Rachlin.
Bu gece, festivalin hiç kuşkusuz unutulmaz konserlerinden biri olacak.

Tarih 17 Haziran Salı/20:30
Yer Aya İrini Müzesi/İstanbul

Sıra dışı müzikal birlikteliğin uyumu: Diana Damrau & Xavier De Maistre

Müziğin gücü ile sahne şovlarını birleştiren ve izleyicisini büyüleyen iki sanatçı, Diana Damrau ve kuşağının en yaratıcı müzisyenlerinden Xavier de Maistre bir arada. Yapıtları sadece seslendirmekle kalmayıp, tam bir duygusal bağlılıkla ve her bir kelimenin hakkını vererek yorumlayan Damrau, Xavier de Maistre ile sıra dışı müzikal birlikteliğini geçtiğimiz yıl kayda alarak pekiştirdi. De Maistre piyano partisini kendi çalgısına uyarlamanın çok ötesine geçiyor; onun ellerinde çalgısından çıkan uçucu sesler, sopranonun incelikle bilenmiş sesiyle mükemmel bir biçimde birbirine karışıyor.

Tarih 23 Haziran Salı/21:00
Yer Boğaziçi Üniversitesi/Albert Long Hall/İstanbul

İDSO & Nelson Freire'den müzik ziyafeti…
Tarih 8 Haziran/20:30
Yer Aya İrini Müzesi/İstanbul

Pepe Romero, Müzik Festivali'nde 70'inci yaşını kutluyor!
Tarih 19 Haziran Perşembe/21:00
Yer Boğaziçi Üniversitesi/Albert Long Hall/İstanbul
BİZE ULAŞIN