H.Sena Kural: Ocak- Sergi Ajandası

Ocak- Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 31.12.2014 14:37 Son Güncelleme: 31.12.2014 16:58
H.Sena Kural SAYI:09Ocak 2015
Kesişen yollar...

İstanbul Şehir Üniversitesi'nde başlayan Kesişen Yollar sergisinde fotoğraf sanatçıları Timurtaş Onan ve Stanko Abadzic'in İstanbul ve Zagreb'den aldıkları ilhamla çektikleri fotoğraflar sanatseverlerle buluşuyor.

Ortaya çıkan kareler iki kenti ve bu kentlerdeki yaşamları farklı kılanları detaylarıyla ortaya koyuyor. Hüzün, şefkat, mizah, trajedi, duyarsızlık, güzel ve çirkin gibi imgeler de fotoğraflarda derin bir insani boyutla aktarılmaya çalışılmış ve fotoğraflarda ışık ve gölge oyunlarına yer verilmiş.

Tarih 27 Ocak'a kadar

Yer Şehir Üniversitesi Batı Kampüs Merdiven Altı Sanat Galerisi/ Üsküdar/İstanbul

Polonya sanatında oryantalizm

Polonya sanatındaki oryantalist eğilimleri, resim, desen, tekstil ve grafik eserlerle gözler önüne seren geniş kapsamlı sergi, Polonya-Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerin 600'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenleniyor. 17'nci yüzyıldan 19'uncu yüzyılın başlarına kadar devam eden bir dönemi kapsayan sergideki eserlerin çoğu Osmanlı dünyasını konu alırken, küçük bir bölümünde ise Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya değiniliyor. Sergide, Varşova, Krakow, Poznan, Wroclaw ulusal müzeleri, Varşova Üniversite Kütüphanesi ve Lazienki Saray Müzesi'nin yanı sıra İstanbul Askerî Müze'den eserler de yer alıyor.

Tarih 18 Ocak'a kadar

Yer Pera Müzesi/Beyoğlu/İstanbul

I. Dünya Savaşı'nın 100'üncü Yılında Savaş ve Propaganda

1. Dünya Savaşı'nda İttifak Cephesinde Savaş ve Propaganda ismini taşıyan sergi posterler, kartpostallar, madalyalara kadar pek çok tarihi doküman ve objeyi sizlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 1. Dünya Savaşı'nın 100'üncü yılını anmak üzere İttifak Cephesi'nde yer alan devletlerin yürüttüğü halkla ilişkiler süreçlerini, bir başka deyişle propaganda kampanyalarını anlatan sergi, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) açılacak. Bu serginin dışında ayrıca '1. Dünya Savaşı: İdeoloji ve Propaganda' temalı konferans 10 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

Tarih 22 Mart'a kadar

Yer Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Kütüphanesi/Beyoğlu/İstanbul

Savaş Çevik 'Denge' Hüsn-i Hat Sergisi

Tarih 8 Ocak'a kadar

Yer Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi/İstanbul

BİZE ULAŞIN