Ebrar Üzümcü: Aralık 2015 | Sergi Ajandası

Aralık 2015 | Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 1.12.2015 13:06 Son Güncelleme: 1.12.2015 13:09
Ebrar Üzümcü SAYI:19Aralık 2015
Aralık ayı sergi etkinlikleri... Durma Resim Yapalım!

Kadir Has Üniversitesi, 1-6 Aralık tarihleri arasında Suriyeli savaş mağduru çocukların dünyayı ağlatan acılarını renklere döktükleri 'Durma Resim Yapalım' isimli projenin sergisine ev sahipliği yapıyor.

#Sayfa#Kadir Has Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi'nin iş birliği ile gerçekleştirilen projede Gaziantep İslahiye'de bulunan Mülteci Kampı'ndaki savaş mağduru çocukların iç dünyalarına ulaşmak ve savaşın izlerini boya kalemleriyle kapatmak amaçlanmış. Sergide, 'kan kırmızısını, savaş yeşilini, acı siyahını, hüzün grisini, umut sarısını…' mülteci çocukların kaleminden izleyeceksiniz.

Tarih 1-6 Aralık
Yer Kadir Has Üniversitesi/İstanbul

Çağatay Odabaş'tan Çekim Kuvveti

Tarih 10 Aralık-23 Ocak
Yer Bozlu Art Project/Nişantaşı/İstanbul

Eve Giden Yol

Murat Filinte'nin ilk kişisel sergisi olan 'Eve Dönüş', 18 yılda tamamlanmış tamamı siyah-beyaz fotoğraflardan oluşuyor. 'Eve Dönüş', Filinte'nin sanatı için büyük uğraşlar verip bir ömür yürüyüp geldiği yolları sizlerle buluşturmuş bir proje. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yaptığı sergide sanatçının Göreme ve Ürgüp gibi bölgelerde çektiği doğa fotoğrafları yer alıyor.

Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı sergi 10 Aralık'a kadar sanatseverleri bekliyor olacak.

Tarih 10 Aralık'a kadar
Kanal Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi/İstanbul

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil

Kuruluşunun 10'uncu yılında video sanatı ve pop müzik ilişkisini ele alan Pera Müzesi, 'Bu Bir Aşk Şarkısı Değil' başlıklı sergiyi 25 Kasım-7 Şubat tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide yer alan eserler, 1960'lardan günümüze pop müzik ile video sanatı arasındaki ilişkilerin izini sürüyor.

Beş bölümden oluşan sergide, aralarında Nam June Paik, Andy Warhol, Yayoi Kusama, Vito Acconci ve John Baldessari gibi öncü video sanatçılarının da bulunduğu 28 sanatçının eseri yer alıyor.

Tarih 7 Şubat'a kadar
Yer Pera Müzesi/İstanbul

Defne Küçük - Seramik Sergisi
Tarih 10- 31 Aralık arası
Yer Galeri Selvin/Beşiktaş/İstanbul
BİZE ULAŞIN