Ebrar Üzümcü: Ekim 2015 | Sergi Ajandası

Ekim 2015 | Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 5.10.2015 14:35 Son Güncelleme: 5.10.2015 14:41
Ebrar Üzümcü SAYI:17Ekim 2015
Ekim ayı sergi ajandası... Hayır, sandığınız gibi değil…

14'üncü İstanbul Bienali kapsamında hazırlanan Hayır, Sandığınız Gibi Değil… sergisi görücüye çıktı. Son kuşak çağdaş sanatçıların edisyonlarından oluşan sergide, Ahmet Duru, Ahmet Polat, Ardan Özmenoğlu, Buğra Erol, Erdoğan Zümrütoğlu, Fırat Engin, Gözde Türkkan, Hale Tenger, Mustafa Horasan, Seçkin Pirim, Selçuk Ceylan, Sıtkı Kösemen ve Orhan Cem Çetin'in işleri yer alıyor.
Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, küratörlüğünü yaptığı sergi için; "Bu sergiyi gerçeğin düşle buluşturulduğu, gerçeğin imgenin ardına çekildiği yapıtlardan oluşturdum. Böylece gerçeğin de düşlerin de 'sandığımız gibi' olmadığını vurguluyorum. Hiçbir şeyin sandığımız gibi olmadığı bir dünyada bu sergi bir vurgu!" diyor.

Sergiye, Kadir Has Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

Tarih 1 Kasım'a kadar
Yer Galeri KHAS/Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü/İstanbul

Görünenin Ardındaki

14'üncü İstanbul Bienali ile Eylül ayında daha da hareketlenecek olan sanat dünyası, Borusan Contemporary Görünenin Ardındaki sergisi ile zenginleşiyor. Dünya çağdaş sanat sahnesinden önemli isimleri ağırlayan sergi, göçmenler ve sorunlarına odaklanıyor. Küratörlüğünü Christiane Paul'un yaptığı sergide çağdaş sanatçılar, Krzysztof Wodiczko, Michal Rovner ve Zimoun'un dört özel eseri sergilenecek.

Her geçen gün daha da artan yabancılaşma ve güven eksikliği üzerinden göçmenlerin sorunlarına odaklanan sergi, 'öteki olma' korkusunu büyük bir oda boyutunda dört özel eserle anlatıyor. Güçler, insanlar ve bağlantılar için birer alan yaratan sergide ayrıca Wodiczko'nun, görünmez olan göçmenlerin zorlu hayatlarını yansıtan Misafirler adlı video projeksiyonu, Zimoun'un 240 Hazır Karton Kutu'yla yarattığı karmaşıklık ve belli bir döngü içerisindeki hareketleri ve Rovner'ın Parçalanmış Zaman'ının yanı sıra zaman ve mekân kavramlarının okunabildiği İsimsiz 4 (Panorama) adlı hiyeroglif yansıtmaları görülebilecek.

Tarih 21 Şubat'a kadar
Yer Perili Köşk/Sarıyer/İstanbul

Yüzyılların Yüzyılı

Tarih 7 Kasım'a kadar
Yer Salt Beyoğlu/İstanbul


BİZE ULAŞIN