Beytullah Çakır: Şubat 2016 | Sergi Ajandası

Şubat 2016 | Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 1.2.2016 15:25 Son Güncelleme: 2.2.2016 12:02
Beytullah Çakır SAYI:21Şubat 2016
Şubat ayında gerçekleşecek sergi etkinlikleri... The Art of Banksy Dünya prömiyerini İstanbul'da yapıyor

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren en büyük koleksiyon The Art of Banksy, dünya prömiyerini İstanbul'da yapıyor. Global Karaköy'de sanatseverlerle buluşan olan The Art of Banksy, izleyiciyi Londra sokaklarında büyüleyici ve unutulmaz bir yolculuğa çıkartıyor.

Küratörlüğünü Steve Lazarides'in üstlendiği The Art of Banksy'de sanatçının farklı dönemlerine ait özel koleksiyonlar, enstalasyonları, modern teknoloji eşliğinde sergileniyor. Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergide, aralarında Banksy'nin 'Kırmızı Balonlu Kız', 'Gül Şimdi', 'Hizmetçi' gibi en bilindik eserlerinin de bulunduğu toplam 85 eseri bulunuyor. Her bir bölümde farklı bir mekânın canlandırıldığı ve ziyaretçilerin bir İngiliz evinin oturma odasından İngiltere sokaklarına uzanan farklı bir atmosfer yaşayacağı sergi meraklılarını bekliyor…

Tarih 29 Şubat'a kadar
Yer Global Karaköy/İstanbul

Saklı Yüzler
İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) 1,5 yıl süren çalışmalarını Saklı Yüzler başlığı altında sanatseverlerle buluşturuyor.

İFSAK, fotoğraf sanatında oldukça köklü bir grup. Ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak; kişiliklerin ve becerilerin geliştirilebileceği kültür ve sanat ortamını hazırlamak; toplumsal konularda duyarlı davranarak fotoğraf ve sinema projeleri yapmak temel amaçlarını taşıyan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu.

Danışmanlığını Onur Serin ve Orhan Eski'nin yürütmüş olduğu projede, birçok değerli fotoğrafçının çalışmaları sergileniyor. 15 Şubat'a kadar sürecek sergiyi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edebilirsiniz.

Tarih 15 Şubat'a kadar
Yer Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi/Küçükçekmece/İstanbul

Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul,Viyana


Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana sergisi, kahvenin hayatın nasıl tam ortasında var olduğunu, bu üç şehirdeki serüvenini, tarihi gelişimini, kültürel dinamikleri nasıl şekillendirdiğini ve günümüzdeki yansımalarını anlatan bir kültür projesi sergisi.

Küratörlüğünü Suna Altan'ın yaptığı sergi, 27 Şubat'a kadar Millî Reasürans Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergi süresince her cumartesi günü 'Kahve Bahane, Sohbet Şahane' başlıklı sohbetlerin de gerçekleştirildiği bu etkinliği kaçırmayın.

Tarih 27 Şubat'a kadar
Yer Milli Reasürans Sanat Galerisi/Şişli/İstanbul

Yok Olmadan

İstanbul Modern, 2016 yılını doğayı yücelten ve çevresel farkındalığı gündeme getiren bir sergiyle karşılıyor. Doğa ve sürdürülebilirlik üzerine bir çalışma olan Yok Olmadan sergisi, doğayla ilgili kavramsal araştırmalar yapan, ekolojik meseleleri sanatsal pratiğin temeline alan, insanın ekosistem ile olan etkileşimine dair farklı yorum ve öngörüler içeren birçok sanatçının çalışmasından oluşuyor.

Türkiye ve farklı coğrafyalardan 20 sanatçı ve sanat grubunun resim, heykel, fotoğraf ve hareketli yerleştirmelerine yer verilen ve küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Paolo Colombo'nun yaptığı sergi ziyaretçilerini bekliyor…

Tarih 5 Haziran'a kadar
Yer İstanbul Modern/İstanbul

Zehra Çekin/Minyatür Sergisi

Tarih 13 Şubat'a kadar
Yer Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi/İstanbul
BİZE ULAŞIN