Savaşın mağdur ettiği kadınlar Gaziantep’te konuşuluyor

Savaşın mağdur ettiği kadınlar Gaziantep’te konuşuluyor
Giriş Tarihi: 10.11.2014 11:16 Son Güncelleme: 10.11.2014 11:22
SAYI:07Kasım 2014
KADEM ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Uluslararası ‘Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar’ paneli 10-11 Kasım tarihlerinde düzenleniyor.

2011'de Suriye'de meydana gelen iç savaş neticesinde ülkemize çeşitli yollarla gelen ve sayıları her geçen gün artan sığınmacılara, Türkiye 'açık kapı politikası' çerçevesinde kapılarını sonuna kadar açmıştır. Sayıları bir milyonu aşan sığınmacılar içerisinde en fazla mağduriyet yaşayanlar ise yine kadınlar olmuştur. Kadınların içinde bulunduğu bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bugüne kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerince hassasiyetle çalışmalar yürütülmeye devam etmektedir.

Bu kapsamda 10-11 Kasım 2014 tarihinde Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte organize ettiği Uluslararası 'Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar' paneli düzenlenecektir.

Programın ilk gününde savaşın mağdur ettiği kadın sığınmacıların sorunlarına çözüm aramak üzere, 'Geçici Korumamız Altındaki Suriyeliler, Güvenli Ortam Arayışı: Savaş Mağduru Kadınlar, Geçici Korumamız Altındaki Savaş Mağduru Kadınların Güçlendirilmesi' başlıkları altında uluslararası bir panel düzenlenecek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun katılımıyla KADEM Gaziantep Temsilciliğinin açılışı yapılacak, ikinci günde ise Zeugma Müzesi gezisi ve kamp ziyaretleri gerçekleşecektir.

BİZE ULAŞIN