Ebrar Üzümcü: Haziran 2015 - Sergi Ajandası

Haziran 2015 - Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 1.6.2015 16:24 Son Güncelleme: 1.6.2015 17:41
Ebrar Üzümcü SAYI:14Haziran 2015
Haziran ayı sergi etkinlikleri Mehmet Güleryüz Retrospektifi

İstanbul Modern'in düzenlediği 'Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi', sanatçının 1960'lardan başlayıp 2010'lu yıllara uzanan resim kariyerinin bir arşivi gibi. Sergi, Güleryüz'ün resimden desene, heykelden gravüre, tiyatrodan performansa kadar farklı yollarla ifade arayışını ve dönüşümünü gösteriyor. Güleryüz'ün 1960'lardan itibaren resim, desen, gravür, heykel, porselen boyama gibi alanlardaki üretimlerini sunuyor bizlere. Tarihsel bir bakışla sunulan sergi, ressamın iç dünyasını anlamaya yönelik kendi yazdığı metinlerle zenginleşiyor. Ressam ile resim arasındaki bağı ortaya koyan 150'ye yakın eser ve multimedya sunumlarıyla gösterilecek 300 civarındaki desene de yer veriyor. Ayrıca sanatçının hayat hikâyesini ve hakkında yazılanları bir araya getiren bir biyografi duvarı ile 1960'lı yıllardan günümüze Türkiye sanat ortamının kişisel bir hikâyesi de sunulmuş oluyor.

Tarih
28 Haziran'a kadar
Yer
İstanbul Modern/Karaköy/İstanbul

Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar:'Biz Mektup Yazardık!'

Türk sanat ve edebiyat tarihine bıraktığı derin izlerle bugüne ulaşan Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşları'ndan Mektuplar: Biz Mektup Yazardık sergisi İş Sanat Kibele Galerisi'nde. Bedri Rahmi'nin 1930'lardan 1974'e kadar, dönemin önde gelen sanatçı, yazar, şair, siyasetçi ve iş adamlarıyla yazışmalarını içeren mektuplar sanat, edebiyat ve akademik tarihimize ışık tutuyor. Sergide orijinal el yazılı mektuplar ve sanatçının çizimleriyle süslediği zarfların yanı sıra mektuplaşılan isimlerin Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından yapılmış portreleri de yer alıyor. Sergide isteyen katılımcılara, sanatçının desenleriyle hazırlanmış mektup ve zarflarla sevdiklerine yazma imkânı sunuluyor.

Eyüboğlu'nun, Nâzım Hikmet'ten Ahmet Hamdi Tanpınar'a, Âşık Veysel'den Abidin Dino'ya, Orhan Veli'den Necip Fazıl'a ve daha pek çok isimle sürdürdüğü yazışmaları meraklıları için 5 Mayıs – 20 Haziran 2015 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi'nde sergilenecek.

Tarih 20 Haziran'a kadar
Yer İş Sanat Merkezi/Levent/İstanbul

Bir Taşım Keyif: Türk Kahvesinin 500 Yıllık Öyküsü
Tarih 15 Haziran'a kadar
Yer Topkapı Sarayı Müzesi/Sultanahmet/İstanbul


BİZE ULAŞIN