Beytullah Çakır: Kendime bile yabancıydım

Kendime bile yabancıydım
Giriş Tarihi: 30.4.2015 16:01 Son Güncelleme: 30.4.2015 19:27
Beytullah Çakır SAYI:13Mayıs 2015
(PAMER) 7-8 Mayıs tarihleri arasında, alanında uzman yerli ve yabancı birçok akademisyenin katılımıyla 'Kendime Bile Yabancıydım' başlığı altında bir konferans düzenliyor. I was even foreign to myself

Postkolonyal çalışmalar, bilgi üretimini tek tipleşmişlikten kurtararak bu alanda çeşitliliği arttırmaya imkân sağlayacak, alternatif medeniyetlerin ve söylemlerin insanlık tarafından kabul görmesine zemin oluşturacak alanlara hizmet etmek amacıyla oluşmuş bir disiplindir. Uluslararası ilişkilerden antropolojiye, sosyolojiden din ve dil bilimlerine, tıp ve sağlıktan çeşitli doğa ve mühendislik alanlarına kadar birçok sahayı kapsayan araştırmalara imkân sağlamaktadır.

Ülkemizde kurumsal anlamda postkolonyal çalışmalar yapan ilk kurum olan Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (PAMER) 7-8 Mayıs tarihleri arasında, alanında uzman yerli ve yabancı birçok akademisyenin katılımıyla 'Kendime Bile Yabancıydım' başlığı altında bir konferans düzenliyor.

7 Mayıs Perşembe günü Türkçe, 8 Mayıs Cuma günü ise İngilizce tebliğlerden oluşan ve toplam dört oturum olarak gerçekleştirilecek konferansa Üsküdar Üniversitesi ev sahipliği yapacak.

Tarih 7-8 Mayıs
Yer Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi/ Üsküdar/ İstanbul
BİZE ULAŞIN