Beytullah Çakır: Nisan - Sergi Ajandası

Nisan - Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 31.3.2015 11:22 Son Güncelleme: 13.4.2015 10:54
Beytullah Çakır SAYI:12Nisan 2015
Nisan ayı sergi etkinlikleri

Derinlerden Siperlere: Çanakkale 1915

Türkiye İş Bankası Müzesi, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı vesilesiyle Derinlerden Siperlere: Çanakkale 1915 sergisine ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçileri Çanakkale Boğazı'nın derinliklerinden Gelibolu'daki siperlere uzanan bir tarih yolculuğuna çıkaran, savaşa dair askeri objeler, yerli ve yabancı arşivlerden derlenen fotoğraflar ve belgelerin yer aldığı sergide, deniz ve kara savaşları ayrı bölümlerde anlatılıyor.

Tarih: 25 Ağustos'a kadar
Yer: İş Bankası Müzesi/Eminönü/İstanbul

Magnum-kontakt baskılar

Kontakt baskı, bir veya birden fazla görüntünün negatifle aynı boyutlarda tek bir fotoğraf kâğıdına pozlanmasıyla elde edilen, fotoğrafçının film rulosundaki kareleri ilk gördüğü ve fotoğrafa henüz hiçbir müdahalede bulunmadığı halini anlatmak için kullanılan bir terim…

Dünyanın en prestijli fotoğraf ajanslarından Magnum Photos'un fotoğrafçılarının çekmiş olduğu tarihe geçmiş karelerin arka planlarını ziyaretçilere açtıkları bu sergide; Che Guevara ve Malcolm X'ten Miles Davis ve The Beatles'a kadar birçok siyasi figür, oyuncu, sanatçı ve müzisyenin akıllarda yer etmiş portreleri yer alıyor.

İstanbul Modern'de gösterime giren bu sergi, ziyaretçilerini bekliyor.

Tarih: 2 Ağustos'a kadar
Yer: İstanbul Modern/Karaköy/İstanbul

Evren tasarımları- kırmızı İbrahim Ateş sergisi

Tarih: 10 Nisan'a kadar
Yer: Sefaköy Kültür Merkezi/İstanbul

Hayat kısa, sanat uzun: Bizans'ta şifa sanatı

Dünya tıp tarihinden bir kesite ışık tutan ve adını Hippokrates'in ünlü aforizmasından alan 'Hayat Kısa, Sanat Uzun: Bizans'ta Şifa Sanatı' sergisinde, Bizanslıların şifa metotları (inanç, büyü, rasyonel tıp), İstanbul'daki şifa ve mucize merkezleri, doktor azizler gibi çeşitli konular anlatılıyor. Sergide; ulusal tıp ve botanik elyazmaları, mermer oyma eserler, ikonalar, muskalar, tıp aletleri, bitki örnekleri, gravür ve arşiv fotoğrafları görülebilecek.

Tarih: 11 Şubat-26 Nisan
Yer: Pera Müzesi/Beyoğlu/İstanbul


BİZE ULAŞIN