H.Sena Kural: Mart - Kültür Sanat Ajandası

Mart - Kültür Sanat Ajandası
Giriş Tarihi: 3.3.2015 13:53 Son Güncelleme: 3.3.2015 13:55
H.Sena Kural SAYI:11Mart 2015
Mart ayı kültür, sanat etkinlikleri... Tiyatro / Ateşli Sabır

Ateşli Sabır, seyirciyi şiir, aşk, sürgün, doğa, özlem, sınıf kavgası gibi kavramlarla buluştururken aynı zamanda tarihsel olaylara da tanıklık ediyor.

17 yaşındaki içine kapanık, sıradan köylü Mario, orada yaşayan bütün balıkçılar gibi yoksul bir insandır. Balıkçılıktan haz etmeyen Mario, bir gün tesadüfen bir postacılık işi bulur ve bütün yaşamı değişir. Görevi o bölgede sürgünde bulunan ünlü şair Pablo Neruda'nın mektuplarını günü gününe kendisine iletmektir. Neruda'nın dış dünyayla bağlantısını sağlayan tek kişi olarak zamanla şair ve saf genç arasında sıcak bir dostluk gelişir. Mario, Neruda sayesinde şiirle tanışır ve yaşama bakış açısı derinden etkilenir. Kendi duygularının farkına varmaya başlayan postacı kendi şiirlerini de yazmaya başlar.

Sinemaya da uyarlanmış olan Ateşli Sabır, beş dalda Oscar adayı olmuş ve 'En İyi Sinema Müziği' dalında Oscar ödülü almıştı.

Tarih 25-26-27-28 Mart
Yer Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi/İstanbul

Tiyatro / Ölü adamın cep telefonu

Siz bu dünyadan ayrıldığınızda cep telefonunuz başkalarının eline geçerse yaşamaya devam eder miydiniz? Eğer cep telefonunuz yaşamınızda tüm hayatınızı kontrol etmeye başlamışsa kim ve ne olduğunuzu kanıtlamanız zor olur.

Bir kafede ansızın ölen Gordon'un ısrarla çalan cep telefonunu Jean'in açmasıyla başlayan bir komedi, Ölü Adamın Cep Telefonu.

Oyun dünyanın birçok ülkesinde sahnelendiğinde oldukça ilgi çekmiş. Siz de bu ilgi çekici oyunu izlemek için Gaziosmapaşa Sahnesi'ne bekleniyorsunuz.

Tarih 12-13-14 Mart
Yer Gaziosmanpaşa Sahnesi/İstanbul

Konser/Julio Iglesias, İstanbul'da!

Başarılarla dolu 45 yıllık sanat kariyerinde milyonlarca albüm satan ve dünyanın en önemli yıldızlarından biri olarak gösterilen Julio Iglesias, İstanbul'a geliyor.

Türkiye'ye gerçekleştirdiği her ziyarette biletleri çok önceden tükenen, konserleriyle hayranlarını büyüleyen Julio Iglesias, yine unutulmayacak bir konserle sizlerle olacak.

Sayısız parçaya imza atan efsanevi sanatçının, eğlenceli ve romantik şarkıları ile sahnede yine müzikseverleri büyüleyeceği bu özel konseri kaçırmayın.

Tarih 14 Mart/21:00
Yer Ülker Sports Arena/Ataşehir/İstanbul

Akademi/İkra Medya Akademisi

Tarih 1-22 Mart arası
Yer Üsküdar Gençlik Merkezi/İstanbul

BİZE ULAŞIN