H.Sena Kural: Aralık - Sergi Ajandası

Aralık - Sergi Ajandası
Giriş Tarihi: 3.12.2014 11:02 Son Güncelleme: 3.12.2014 14:27
H.Sena Kural SAYI:08Aralık 2014
I. Dünya Savaşı’nın 100’üncü yılı olması sebebiyle dönemin fotoğrafları ve objelerinin yer aldığı I. Dünya Savaşı başlıklı sergi Harbiye Askeri Müze’de ziyaretçilerini bekliyor. Beş cephe ve seferberlik hazırlıklarını yansıtan altı kategoride hazırlanmış olan sergi Harbiye Askeri Müzesi'nin, arşiv, depo ve vitrinlerindeki 136 fotoğraf ve 110 objeyi içinde bulunduruyor.

I. Dünya Savaşı'nın tüm boyutlarının ele alındığı I. Dünya Savaşı sergisinde 57'nci Alay Komutanı Hüseyin Avni Bey'in şehit olurken giydiği kanlı üniforması, Doğu Cephesi'ndeki askerlerin kullandığı ve bugüne kadar kurumuş şekilde saklanan 100 yıllık ekmek, Suriye-Filistin-Kanal Cephesi'nde askeri bandonun kullandığı büğülü adlı müzik aleti yer alıyor. Aynı zamanda savaş sırasında şehit olan bir askerin yanında bulunan Kur'an-ı Kerim ile savaş ve askeri malzemeler de dikkati çekiyor.

Tarih 30 Nisan'a kadar
Yer Harbiye Askeri Müze/İstanbul

Kadınların üniversiteye girişinin 100'üncü yılı

Türkiye'de kadınların üniversiteye giriş hakkı kazanmalarının 100'üncü yılına özel Kadınların Üniversitede 100 Yılı başlıklı sergi ziyaretçilerini bekliyor.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ile İstanbul Kadın Müzesi'nce hazırlanan sergi kadınların üniversiteye başlamalarının öyküsünü ve kadınların şekillendirdiği tarih sürecini hatırlatma amacı taşıyor.

Sergi, 21 Aralık'a kadar Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na bağlı Sismanoglio Megaro'da görülebilecek.

Tarih 21 Aralık'a kadar
Yer Sismanoglio Megaro/Beyoğlu/İstanbul

Karanlıkta Gökkuşağı

Tarih 18 Ocak'a kadar
Yer Salt Galata/Taksim/İstanbul

Onların Diliyle Ben
Tarih 26 Aralık'a kadar
Yer Galeri G-art/Beyoğlu/İstanbul

Aşk-ı Nebi Sergisi
Tarih 12 Aralık'a kadar
Yer Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi/Sultanbeyli/İstanbul
BİZE ULAŞIN