H.Sena Kural: Aralık - Sempozyum Ajandası

Aralık - Sempozyum Ajandası
Giriş Tarihi: 3.12.2014 10:46 Son Güncelleme: 3.12.2014 10:51
H.Sena Kural SAYI:08Aralık 2014
Savaşın yazar ve şairlerin kalemine yansımalarını yeni bakış açıları ile bilim dünyasına kazandırmayı amaçlayan Uluslararası Savaş ve Edebiyat Sempozyumu, içinde bulunduğumuz 2014 yılının Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan I. Dünya Savaşı’nın 100’üncü yılı olması sebebiyle de daha büyük önem taşıyor. Savaş ve edebiyat kavramları, edebiyatın gerçekliği savaşın kurmacası, edebiyatta savaş karşıtı söylem, savaş-basın ve edebiyat ilişkisi, Kırım Savaşı'ndan I. Dünya Savaşı'na savaşların edebiyata yansıması, Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze savaş ve edebiyat konuları üzerinde yapılacak yeni değerlendirmeler sempozyuma zenginlik sağlayacak nitelikte.

Savaş ve Edebiyat Sempozyumu 16-18 Aralık tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir.

Tarih 16-17 Aralık
Yer Sakarya Üniversitesi/Fen Edebiyat Fakültesi/Sakarya

Kırım, Kafkas, Kazan'dan Göçler Sempozyumu
Tarih 22-23 Aralık
Yer İstanbul Üniversitesi/Edebiyat Fakültesi/Laleli/İstanbul

Medeniyet dili Türkçe

Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İstanbul Fetih Cemiyeti işbirliği ile düzenlenen Medeniyet Dili Türkçe edebiyat için çok değerli isimleri bir araya getiriyor.

'Türkçenin yakın geçmişi ve günümüzdeki durumu' konusunun masaya yatırılacağı üç oturum şeklinde düzenlenecek program Nihad Sâmi Banarlı anısına gerçekleştiriliyor.

Günümüzün önemli meselelerinden olan Türkçenin geçmişini ve geleceğini uzmanlarından dinlemek için bu etkinliği kaçırmayın.

Tarih 4 Aralık/9:30-17:30
Yer Sabahattin Zaim Üniversitesi/Küçükçekmece/İstanbul
BİZE ULAŞIN