H.Sena Kural: Kasım - Etkinlik Ajandası

Kasım - Etkinlik Ajandası
Giriş Tarihi: 31.10.2014 00:17 Son Güncelleme: 31.10.2014 00:21
Üsküdar’da bilgi şöleni

'Kültürel Belediyecilik' anlayışıyla şehrin geçmişiyle geleceği arasında, toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bir yaşam köprüsü kurmak için ilim, kültür ve sanat faaliyetleri yürüten Üsküdar Belediyesi kamuoyunun beklentileri göz önünde bulundurularak 'Üsküdar Sempozyumu'nun 8'incisini düzenlemeye hazırlanıyor.

Üsküdar'ın tarihi, estetiği, topografyası, kentleşmesi, sosyal hayatı, ilmi hayatı, mimarisi, bugünü ve geleceği gibi birçok konuya yer verilen sempozyum programında bilimsel oturumların yanı sıra Üsküdar'la ilgili konserler, sergiler, film gösterileri, paneller ve geziler gibi çeşitli etkinlikler de yer alacak.

Tarih 21-23 Kasım
Yer Üsküdar/İstanbul

BLAM!
Tarih 29 Kasım/5 Aralık
Yer Zorlu Center Drama Sahnesi/Beşiktaş/İstanbul

Çağdaş Sanat Müzelerinde Programasyon
Tarih 27 Kasım/19:00
Yer İstanbul Modern

33. İstanbul Kitap Fuarı
Tarih 8-16 Kasım
Yer TÜYAP/İstanbul

Herkes film çekebilir - II. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali
Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Boğaziçi Film Festivali' 14 Kasım'da başlıyor.
'Herkes film çekebilir' sloganı ile yola çıkan festivalde yakın coğrafyamızın filmleri 'Asya'nın Renkleri', ana akım sinemanın örnekleri ise 'Gişe Filmleri' başlığı altında gösterime sunuluyor. 'Bir Portre: Derviş Zaim' başlığı altında da ünlü yönetmen Derviş Zaim'in bütün filmleri gösterim programında bulunuyor. Avrupa sinemasından örneklerin de gösterileceği festivalde önemli konuklar yer alacak.

Festival etkinlikleri Atlas Büyük Salon, Cine Majestik Sinemaları, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tophane-i Amire ve Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 14-28 Kasım tarihlerinde festival boyunca atölye çalışmaları, paneller, sempozyumlar ve forumlar ile Türkiye'de sinemanın 100'üncü yaşı kutlanacak.

Bilgi www.bogazicifilmfestivali.com

BİZE ULAŞIN