H.Sena Kural: Kasım - Konser Ajandası

Kasım - Konser Ajandası
Giriş Tarihi: 31.10.2014 00:00 Son Güncelleme: 31.10.2014 00:00
H.Sena Kural SAYI:07Kasım 2014
Yeniden keşfedilmiş bir miras Alaturka Records, ilk albümü 'Girizgah'ın lansman konserini Zorlu'da veriyor. Uğur Işık önderliğinde 3 ile 90 yaş aralığındaki sanatçılardan oluşan topluluk klasiklerden modern dönem eserlerine kadar bütün eserlere yer veriyor ve tür ayrımı gözetmeyişiyle, musikiye yaklaşımı açısından farklı bir konuma oturuyor.

Bu dev mirası gelecek kuşaklara aktarmayı misyon edinen topluluk aynı zamanda '2013 Itrî Klasik Türk Müziği Yılın Projesi Ödülü'nün de sahibi.

Klasiklerden modern dönem eserlerine, halk türkülerinden kantolara müziği alışılagelenden farklı bir şekilde icra eden topluluğun albüm lansman konserini kaçırmayın.

Tarih 22 Kasım/20:30
Yer Zorlu Center Ana Tiyatro/Beşiktaş/İstanbul

Mariza İstanbul'u büyülemeye geliyor

Bir milyonun üzerinde albüm satışı ile etkileyici bir kariyer sürdüren Mariza, buğulu ve etkileyici sesiyle Türkiye'de büyük bir hayran kitlesi barındırıyor.

Üst üste üç kez kazandığı 'Avrupa'nın En İyi Sanatçısı' BBC Ödülleriyle, üç kez Grammy adaylığı ile ve Guardian gazetesinin 'Dünya Müziğinin Divası' olarak gösterdiği Mariza, müzikal yolculuğu sırasında başka sanatçıların şarkılarını da kendine has üslubu ile yorumluyor. Aynı zamanda sanatçı 'Fado'nun sesi' unvanına da sahip.

"Fado yalnızca bir müzik değil, bir histir. Ben bu müziği seçmedim, bu benim kaderimdi." diyen Mariza, 7 Kasım'da CRR'de.

Tarih 7 Kasım/20:00
Yer CRR Konser Salonu/Şişli/İstanbul

BİZE ULAŞIN